Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam od jakiegoś czasu zauważyłem że po wciśnięciu pedału gazu do końca na trybie sport lub economic przy przełączaniu początkowych biegów skrzynia jakby spóźni się z przełączeniem biegu i kręci do odcięcia po czym dopiero przełącza bieg dzieje się to np z 1 na 2 i tylko czasami a tak normalnie jest wszystko ok przy zmianie biegów nie ma szarpnięć ani nie pokojących dzwięków skrzynia się nie grzeje olej wymieniony. wie ktoś co to może być ? czy może poprostu "ten typ tak ma ?"
Opublikowano
.... czy może poprostu "ten typ tak ma ?"

Ten tekst to pewnie z serwisu?

Mnie drażnią mechanicy tłumaczący niektóre usterki że to normalne, ten typ..., żeby sie ...czymś... nie przejmować i jeździć.

jak masz usterke, to ją koniecznie zlikwiduj by mała pierdoła nie zrobiła spustoszenia w aucie i w portfelu.

a co do usterki to już expert banol podał Ci gdzie szukać przycyny :cool2:

Opublikowano
W manualu można regenerować i ustawiać klapę, ale w automacie to przepływomierz steruje całum autem i nie wiem jak będzie się wszystko zachowywać po regeneracji.
Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę
Opublikowano
tylko wymiana, tego się nie da rozebrać, przynajmniej tak zeby dobrze złożyć, bezie nieszczelnosć dolotu i jeszcze gorzej. Tylko wymiana, ale najlepiej najpierw podmień od kogoś i zobacz czy coś to zmieni.