Skocz do zawartości

Brak ogrzewania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ! mam pytanko do znawcow tego modelu! E 46 benzynka - brak ogrzewania! Plyn nie przeplywa przez nagrzewnice ! Sama nagrzewnica jest czsta i drozna ! Po odpieciu weza na przegrodzie silnika tego ktorym plyn powinien wracac z nagrzewnicy do chlodnicy , plyn wcale nie leci a zaledwie kapie !!!! wydaje mi sie , ze tam powinno byc cisnienie plynu na tyle duze aby plyn mogl wrocic do chlodnicy glownej! Czyli reasumujac z bloku silnika plyn nie wychodzi pod zadnym cisnieniem ! Czy moze to byc uszkodzona pompa wody???? Prosze o pomoc w rozwiazaniu tej zagadki!
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Płynu oczywiście masz odpowiednią ilość ?? Pompa jak jest walnieta to się będzie grzało auto, nie będzie obiegu czyli nie przechodzi płyn przez chłodnicę.
Krzysztof
Opublikowano
  • Autor

Ilosc plynu odpowiednia! Uklad odpowietrzony!

A plyn nie krazy w obiegu!!!!

Opublikowano
  • Autor

Tylko ze auto sie nie grzeje !

Trzyma temperature na wskazniku tak jak trzeba! Nic nie rozumiem z tego! Czemu nie idzie na nagrzewnice???

Opublikowano

Może zawor wodny siadł i nie puszcza ciepłej wody

masz climatronic czy manual?

Opublikowano
ja tak miałem w swojej zawor był walnięty i cały czas leciało mi zimno pewnie bo nie puszczał ciepłej wody na nagrzewnice
Opublikowano
Witam ! mam pytanko do znawcow tego modelu! E 46 benzynka - brak ogrzewania! Plyn nie przeplywa przez nagrzewnice ! Sama nagrzewnica jest czsta i drozna ! Po odpieciu weza na przegrodzie silnika tego ktorym plyn powinien wracac z nagrzewnicy do chlodnicy , plyn wcale nie leci a zaledwie kapie!

Skoro auto sie nie grzeje i czujnik pokazuje iż temp jest w normie - układ masz odpowietrzony i płynu w normie - to winą może być elektrozawór znajdujący się przed nagrzewnicą - zablokował się i nie puszcza ciepłej cieczy na nagrzewnicę.

Pzdr,

Opublikowano

Panowie pomóżcie mam ten sam problem :/

od kilku dni mam ten problem.... nie mam ogrzewania leci lekko letnie powietrze... co to może być .. pompa wody???? jak przeonie auto to troche cieplej , ale na postoju tragedia ... :/

Opublikowano
  • Autor
Elektrozawor jest otwarty na 100% ! Przewod przed elektrozaworem i za nim jest goracy ! Zimny jest jednak ten przwod ktorym wraca plyn z nagrzewnicy do tego syfony przy chlodnicy glownej samochodu! Wyglada to tak jakby obieg plynu w tym ukladzie nie byl wymuszony ale swobodny! Czyli pompa plynu ????? Ale czemu w takim razie sie nie grzeje silnik! Nic z tego nie rozumiem! A jeszcze jedno nagrzewnica sprawdzona i jest drozna !
Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj po okolo 30 minutach pracy na wolnych obrotach przewod powrotny z nagrzewnicy byl nadal zimny ale gdy podnioslem obroty do 4000 i trzymalem tak przez piec minut plyn zaczal krazyc i zrobilo sie ciepelko w aucie ! Ale uwaga gdy po tej operacji odpuscilem obroty i silnik chodzil na wolnych obrotach przewod powrotny zaczal stygnac i nie bylo ogrzewania!!!!!

Co wy na to!???

Opublikowano
Ja bym obstawiał ,że już pompa zaczyna umierac :roll: jak na wolnych już nie ma ogrzewania.pozdr
Opublikowano
  • Autor
Pompa wymieniona na nowa! Termostat rowniez ! A obiegy cieczy przez nagrzewnice jak nie bylo tak nie ma! Rozpacz poprostu rozpacz!
Opublikowano
Kolego a mmoże masz chłodniczke od ogrzewania zapchną jakimś syfem :?: :?:
Opublikowano
  • Autor
Chlodniczka sprawdzona! Czysta jak lza!!!! Problem polega na tym , ze ciecz nie wychodzi z bloku silnika pod odpowiednim cisnieniem!