Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja sie jeszcze nie spotkałem z przypadkiem ze profesjonalnie odchudzone koło w stopniu nie wiekszym niz 30% i odpowiednio wywarzone miało jakis ogromny wpływ na trwałosc jednostki.mam juz w drugim aucie i do tego odchudzałem u tego goscia z linku,do tego znam mase ludzi którzy amatorsko i profesjonalnie startuja w roznych sportach samochodowych i mają odchudzone koła i tez nie maja zadnych problemów.na nizszych biegach auto bedzie szybciej wkrecało sie na obroty ale bedzie tez z nich szybciej zchodziło.auto zyska na przyspieszeniu na nizszych biegach,za to gorzej bedzie reagowało na wyższych biegach przy niższych obrotach.spalanie w miescie przy zatłoczonych ulicach spadnie a na trasie wzrosnie oraz pogorszy sie dynamika.odchudzone koło najlepiej nadaje sie do kjs itd. w codziennej jedzie moze byc z tym roznie.ale nie twórzcie mitów o pourywanych nogach.pozdro
///M40pwr
Opublikowano
jesli ktos robiłby to amatorsko w piwnicy lub garazu to taka mozliwosc istnieje!ale jest mało prawdopodobna,nie słyszałem jeszcze o udokumentowanym przypadku:)
///M40pwr
Opublikowano
Jeśli śmigasz po miastach to może jakiś tam sens by to miało a jak głównie na trasach to spalanie Ci wzrośnie. Chyba że zależy Ci żeby być pierwszym na światłach to odchudzaj :)