Skocz do zawartości

BMW 320d 150KM Turbina wyłącza sie przy 120 km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z BMW 320d Problem polega na tym że do 90-100km/h przyspiesza wmiare dobrze ale puzniej slabnie i maksymalna predkosc jaka da sie jechac to 120-130 (z górki). Poprostu jest utrata mocy na wysokich obrotach i auto przechodzi w tryb serwisowy - odłącza się Turbo / po podpięciu pod kompa wykazało błąd - KONTROLA CIŚNIENIA DOŁADOWANIA POWIETRZA - DO DALEJ ZROBIĆ JAKIEŚ RADY???
Opublikowano

witam

mozliwe ze czujnik doladowania masz uszkodzony i pracuje w trybie awaryjnym - w 3.0d jest on umiejscowiony z tylu kolekotra dolotowego [przy przedniej szybie] mozliwe ze u ciebie jest tez tam

Opublikowano

Zawor podcisnienia sterujacy turbina. Podmien zawor z zaworem EGR, zaslep przewod i sprawdz jak jest. Powinno byc OK.

Powiedz mi, jak juz osiagniesz te 120-130 to jak zachowuje sie ekonomizer? Wraca na ok 8 - 10 litrow i tak juz zostaje mimo ze gaz masz wcisniety na maxa??

Opublikowano

Moja rada to jechac na pozadna diagnostyke!!!

Komputer byl podlanczany to dlaczego diagnostyka nie zostala zrobiona?

Duzo roboty z tym nie ma (10min).

pozdr

Witam wszystkich.
Opublikowano
Zawor podcisnienia sterujacy turbina. Podmien zawor z zaworem EGR, zaslep przewod i sprawdz jak jest. Powinno byc OK.

Powiedz mi, jak juz osiagniesz te 120-130 to jak zachowuje sie ekonomizer? Wraca na ok 8 - 10 litrow i tak juz zostaje mimo ze gaz masz wcisniety na maxa??

klego a ty masz może jakieś fotki jakto zrobić z tym zaslepieniem zaworu??/

Opublikowano
Sprawdź kolego dolot od turbiny do kolektora, ja miałem pękniętą rurę tą krótką przy EGR, i to od spodu, w miejscu pęknięcia było mokro - taka maź smolista. Przypadek był dokładnie taki sam do 120 km/h auto przyśpieszało i dalej stop, dodam, że auto nie kopciło spalało w normie, a pęknięcie było długości 2 cm, po wymianie nie ten samochód.