Skocz do zawartości

Problem z wyborem E65 czy X5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dla mnie to jak porównanie co lepsze lampka nocna czy moze czajnik bezprzewodowy choc ze swojego punktu patrzenia wybieram lampke nocna (E65)to w końcu klasa sama w sobie ale dla zwolenników czajników polecany jest czajnik bezprzewodowy (X5) tez ma cos z lampki sygalizujacej np.jego działanie a tak całkiem na powaznie to tylko e 65 i to jeszcze z przed liftu jest dla mnie następnym celem moze dlatego ze X nie jezdziłem a w 7er juz pare kkm mam za soba i jesli nie zmiana moto(VFR) w tym roku to juz pewnie nawet myślałbym nad nowszym modelem
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Komfort jest o niebo lepszy w x5. Tego sie nie da opisac. Samo to ze siedzi sie wyzej juz nie wspomne o jezdzie w zimie to sa dwa rozne swiaty, pojedz x5 w gory to zobaczysz co sie dzieje z sedanikami, albo zaparkuj gdzies gdzie jest zaspa. NIE MA SZANS!!!

Na zaspach sie z założenia źle parkuje. To że lepsza trakcja (X5 ma w xDrive, nie?), to mogę uwierzyć. Komfort pewnie też - wyżej sie siedzi, amortyzacja lepsza na pewno. Ale poki nie spróbuje, nie właczam sie dalej w dyskusje ;)

Opublikowano

ale panowie tematem jest co wybrać bmw e65/66 bądz bmw x5 tak?? tak!

więc należy sobie po 1 zadać pytanie do czego ma nam służyć samochód??

jesli chcemy komfortu,luksusu,ciszy,komfortowego zawieszenia ,masy miejsca w każdym kawałku auta,limuzyny klasy top o zacięciu sportowym to z całą pewnościa bedzie to potocznie zwana 7er czyli wieloryb :)

ale jeśli jak kolega pisze chcemy poszaleć po zaspach w górskich okolicach,popatrzec jak my jedziemy po metrowej zaspie a załóżmy e65 sie zakopie (mając napęd przypominam tylko na tył ) gdzie x5 ma na 4 kółka,chcemy siedzieć troche jak w traktorze tzn wysoko,kolebać sie na koleinach bo wysokie auta tak maja,

to z pewnością bedzie do tego wyśmienite x5

a dlaczego???

bo to co prawda oba auta ze stajni bmw ale jednak ich przeznaczenie jest bardzo inne od siebie

porównywać by tu można e65 z mercem s classe t by była równa walka bo oba są z tego samego segmentu czy np x5 i merca serii M

na koniec powiem tak

sam przed zakupem rozważałem x5 do zakupu jednak to co mnie zraziło to :

- w e65 mała szansa na manuala - poprostu nie produkuja w takiej konfiguracji natomiast x5 i owszem

- e65 brak skóry - nie wystepuje praktycznie -widziałem może 2 egzemplarze, natomiast x5 jest w cholere w tej wersji

- wyposażenie ogólne typu dd czy logic 7 w e65 standard w x5 no niestety nie

- grzana kierownica w e65 owszem x5 no niestety nie( mało jest z taka opcja

- siedzenia z prądem w e65 praktycznie standard w x5 niekoniecznie

- wg mnie wygoda jazdy,miejsce za kierownica i dla pasażera w e65 nie do pobicia przez x5

za x5 dla mnie przemawia jedynie napęd na 4 koła i to jedyny brak jaki ma wg mnie e65

tyle ode mnie

pozdrawiam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
ej, watek jest z 2008 a jego autor ma jeden post

Ktoś niedawno odkopał. Niemniej temat ciągle żywy i jak widać emocjonujacy :D

Opublikowano
wbrew pozorom wybor nie jest trudny...trzeba wybrac pomiedzy komfortem jazdy jaki daje e65 ,a srodkiem i komfortem jazdy na duzych kolach e39 czym jest x5 proste....wybor nalezy do ciebie koszt utrzymania zblizony,aprzyjemnosc jazdy nie...