Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy ruszaniu z miejsca często wyskakuje jedynka a reszta biegów

działa poprawnie. Czy może ktoś miał już taki problem i czy ktoś może wie

czym to może być spowodowane :?:

Opublikowano
Mialem to samo i w koncu kupilem nowa skrzynie z 200 zl i smigam na niej juz 2 lata i nie mam zadncy zastrzezen. Naprawa starej nie oplacalna, lepiej sprzdac ja na zlom uprzednio rozbierajac na poszczegolne matrialy.
Opublikowano
hmmmm na skrzyniach to ja się tam nie znam, ale tam są zdaje się jakieś tulejki, gdy one się już wysypią czy zużyją to biegi ciężko wchodzą i mogą wyskakiwać
Opublikowano
w skrzyni jest możliwość podregulowania jak wyskakują biegi z tyłu u góry skrzyni jest dekielek na 2 śruby m6 ten dekielek jest aluminiowy i widać na nim 3 wypustki w które wchodzą 3 sprężyny od zatrzasków i z czasem są wyrobione i bieg zaczyna wyskakiwać ja u siebie podłożyłem małe nakrętki o średnicy tych sprężyn i już z rok jest ok u mnie lubiła 2 wylecieć
przedni napęd jest dla dziewczyn...
Opublikowano
Tez probowalem takiego patentu, wlozylem twardsza sprezyne, 1,2 zaczyly mi ciezej wchodzic i moze 2 tyg byl spokoj i spowrotem to samo.