Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanie

robił ktoś cały tłumnik z nierdzewki od kolektora do końca do bmw e30 z silnikiem m50 jesli tak to jakie koszta i czy ewentualnie ma ktoś rysunek klolektora pozdrawiam

Opublikowano

el tec z warszawy robi niezłe wydechy koszty zapewne nie będą małe

http://www.el-tec.pl/ tu masz adres, są tam również orientacyjne ceny

widziałem i słyszałem ich wydech w 540i i brzmi to pięknie, co do osiągów to już by trzeba sprawdzić na hamowni

co do baranów dedykowanych do m50 to ponoć nie wejdą do e30, trzeba przerabiać 3 rury, a wtedy szlag trafia wszystko

ps widzę że w mojej okolicy śmiga kolejna fajna e30stka, trzeba by się kiedyś spotkać :)

Opublikowano
kolektory trzeba zalozyc od m52,zamiast kata polecam srdokowy z e30 323i srodkowy polecam, 323 nie mialo kata oryginalnie, a koncowy zwykly seria do e30 325, oba tlumiki firmy promotow, tanie i zdaja egzamin, mialem taka konfiguracje w mojej e30 325i m50, nie bylo glosno, na wysokich obrotach byl przyjemny ryk :D
przednie kola sluza do kierowania, a tylne do napedzania
Opublikowano

a ten kolektor od m52 miesci sie ? bo ten co mam to nie bardzo zawadza o sanki i wahacz

p.s ja mam przelot tylko końcowy oryginalny i też jest wmiarę cicho

a co do spotkania to jestem za pozdrawiam