Skocz do zawartości

Mikrofiltry powietrza / filtry nawiewu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie odnosnie filtrow od nawiewów mieszczących się pod maską przy szybie, chodzi mi o te dwa mikrofiltry węglowe. Pierwsze pytanie czy w Idrivie w settings /services / microfilter xxxxkm to stan kiedy trzeba wymienic te własnie filtry czy tu chodzi o inny filter? Własnie wymieniłem te filtry i skasowałem sobie przez GT1 w kompie ta opcje bo jak domniemam własnie chodzi chyba o te filtry, jednak zastanawia mnie fakt ze po skasowaniu do nastepnej wymiany wyskakuje 70tys km!?!?! :jawdrop: Czy te filtry zmienia sie aż co 70tyś km? Czy moze tu jednak chodzi o jakis inny filtr :) Dodam że u mnie w opcji mikrofilter bylo jeszcze niby 42tys km ale filtry byly nie pierwszej siwezosci zeby nie powiedziec mocno wyeksloatowane.
Opublikowano
U mnie wyskoczyło 100 tyś. Ale ja wymieniam filtry co roku. To mały wydatek, ale wpływający na stan zdrowia, a w zasadzie górnych dróg oddechowych i spojówek ocznych.