Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jadę w sobotę po e 36 316 :mrgreen:

I mam pytanko, czy wszystkie e 36 z początku lat produkcji miały takie same spawy, zderzaka, kolumn, mocowania silnika....itp :?:

Wiem że mastyka była różna....

Czy mogły czymś się jeszcze różnić :?: Chcemy kupić, ale " bitych " jest sporo, więc naciać się jest łatwo.... :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Porównać lewą i prawą stronę jak wygląda, no chyba że było robione wszytko co widać z wierzchu to wtedy mogą być jednakowe.
Opublikowano

Wiem ze rada wyda sie dosc glupia, ale tylko przez chwile.

Wez ze soba dobrego blacharza, albo spawacza. Oni na 100% beda widzic co jest nie oryginalnie, ale tzw. robione.

Opublikowano
Jest tez prostsza metoda, sprawdzic szyby czy sa jednakowe, sprawdzic reflektory, kierunkowskazy czy sa tej samej firmy(oryginaly BMW), chłodnice itp. a ponadto auta po naprawach nie maja nigdy oryginalnych naklejek pod maska - mowie tu o naklejkach z oznaczeniem koloru nadwozia, ostrzegawczych np. o stosowaniu nieoryginalnych części, o rodzaju klimy i środka chłodniczego itp. a spawy jak dobrze położone i przykryte poliuretanem to od oryginalu ciężko na szybko odróżnić. Jeśli brać to na poważnie to najlepiej udać się z przyrządem do pomiaru grubości lakieru i blacharzem typu "złota rączka" - tacy najlepiej wiedzą jak za pomocą młotka i kołka naprawić auto (czyli co i gdzie szukać). :wink: