Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam problem polega na tym iz od jakiegos czasu gdy odpale samochod i wrzoce 1 nastepnie wybije bieg wcelu przejscia na bieg 2 to czasem slychac takie delikatne klekotanie w okolicy skrzyni biegow tak jest przy kazdym biegu, dodam ze na wrzuconym biegu nie slychac klekotania podczas wciscniecia sprzega tez nie tylko gdy wybije bieg, takie delikatne stukanie slychac dokladniej na zimnym silniku gdzy jest juz cieply trzeba sie dokladnie przysluchiwac zeby to uslyszec, przy hamowaniu silnikiem podczas puszczania sprzegla tez cos takiego slychac przez sekunde, jakby cos bylo poluzowane :?: mial ktos juz stycznosc z czyms takim , dzieki z gory za jakakolwiek pomoc :)
Opublikowano

są 2 takie gumy. Kosztują po 180 PLN sztuka.

U mnie powodem klekotania okazała się podpora wału. Po wymianie mam spokój wreszcie. Te łączniki też wymieniłem dla świętego spokoju. Za podpore wału płaciłem 170.

Wcześniej podejrzewano (w ASO!!!!!!!!!) w kolejności: koło dwumasowe, sprzęgło kompletne, łożyska wałka sprzęgłowego, zużycie wałka sprzęgłowego, łożysko oporowe. Szczęśliwie odwiedziłem inny zaprzyjażniony BMW Service co uratowało mnie przed sporymi kosztami

Dźwięk miałem taki jakby kamieniami rzucać o puszke metalowa. W ostatniej fazie klekotania trzaskalo nawet po wybiciu biegu podczas jazdy na wolnym biegu po nierównej nawierzchni. Dźwięk zawsze cichł zupełnie po wciśnięciu sprzęgła.

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano
Witam. Mam dokładnie identyczny problem. Tak na prawdę to nie ma żadnych innych objawów tylko te denerwujące stuki na iegu jałowym. Nie są one głośne ale jednak to denerwuje. W kabinie cisza. Podejrzewałem koło dwumasowe, ale po powyższych wypowiedziach mam nadzieję, że to nie to. Jak rozwiążesz problem to napisz. Pozdrawiam
Opublikowano

witajcie

chyba rowniez mam podobny problem, przy zimnym silniku podczas zmiany biegu i odpuszczania sprzegla slychac jakies uderzenie, stuk w skrzyni jak silnik sie rozgrzeje zanika. ciezka sprawa bo jak kolega wyzej napisal mechanicy chca wymieniac wszystko od a do z. jesli ktos sobie jeszcze z tym poradzil prosze o sugestie

pozdrawiam