Skocz do zawartości

320ci nie odpala świeci trójkąt i temperetura na maxa PILNE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wszystkich. Cos mi siadlo w mojej bmw e46 320 ci 1999r. Mianowicei, po włożeniu kluczyka i przekreceniu zapala sie trójkąt od DSC i wskaznik temp wychyla sie na maxa poza skale. Silnik kreci ale nie odpala:-( Co robić??? :mad2: pomóżcie!!! Podlaczalem multifunkcje i wtedy to sie stalo. Nic poza tym trójkątem i temperatura sie nie pokazuje.... Moze ktos z Was wie co to moze byc...
Opublikowano

Witam też tak miałem w mojej e46 320d.

Przyczyna jest taka: albo siadł ci komputer wtrysku, który znajduje się pod maską silnika po lewej stronie jest taka pudełko czarne w którym znajduje sie elektryka silnika, a druga przyczyna może być przekaźnik tez tam sie znajduje kolor niebieski koszt bezpiecznika 30zł. Najlepiej odkręć czarną pokrywę od tego pudełka, przekręć kluczyk żeby świeciły się kontrolki a następnie puknij w ten niebieski przekaźnik jak wskazówka od temperatury zejdzie do początku tzn.że przekaźnik albo uszkodzony albo nie styka. Wiec wyjmij go przygnij troszke nóżki i wsadź spowrotem u mnie to pomogło i jest teraz ok.

Jak coś to pisz do mnie ja to przerabiałem.

Opublikowano
Zaraz idę sprawdzić przekaznik... I jeszcze jedno. Jak jest Multifunkcja podłączona to nie mrugaja mi kierunki na liczniku, jak włącze długie to się konsolka nie święci, ale na zewnątrz kierunki mrugaja i długie też świecą... To wszystko po podłączeniu Multifunkcji, na 100 % jest dobrze podłączona... Idę grzebać, już tydzień czasu stoję na trawniku tam gdzie ostatni raz zaparkowałem... :-(