Skocz do zawartości

cos z rozrusznikiem... prosze o porady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. mam taki problem gdy wychodze z ranka to pracy odpalam auto bez zarzutow gdy pojerzdze troszke autko postoi z jakies 20 min wsiadam znow chce odpalic rozrusznik tak jakby sie zawieszal... przekrece kluczyc z powrotem i jeszcze raz i jest dobrze . czy to padajacy roszusznik ? czy szczotki lub cos podobnego. budowy nie znam rozrusznika a nie chce go teraz rozwalac bo nie bede mial czym jezdzic do robotki (318 TDS)
Opublikowano
u mnie było tak, że najpierw krecil a w pewnym momencie nawet kręcic przestał, a pierwsze obajwy były podobne do Twoich - okazało się że szczotki były zużyte plus jakieś zwarcie na kostce wew. rozrusznika
Opublikowano
witam. mam taki problem gdy wychodze z ranka to pracy odpalam auto bez zarzutow gdy pojerzdze troszke autko postoi z jakies 20 min wsiadam znow chce odpalic rozrusznik tak jakby sie zawieszal... przekrece kluczyc z powrotem i jeszcze raz i jest dobrze . czy to padajacy roszusznik ? czy szczotki lub cos podobnego. budowy nie znam rozrusznika a nie chce go teraz rozwalac bo nie bede mial czym jezdzic do robotki (318 TDS)

Wyglada na padajacy bendiks. Ale moga tez byc inne powody jak pisza inni.

Opublikowano
tak kolego to co napsiali wyrzej... u mnie było to samo.... cykał cykał i nic no albo zrobił z pół obrotu i tez nic.... czyli wymiana szczotek i bendiksa u mnie koszt z czesciami + robocizna 100złociszy ... i po problemie :D [/img]
Jadąc 200km/h to co jest przed tobą,jest już wspomnieniem,ale ty tez możesz nim być