Skocz do zawartości

Montaz ogrzewania postojowego - kKatalog zima 2008/2009

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzis dostalem maila z ASO BMW ze koszt doposazenia auta w ogrzewanie postojowe to koszt 4000 za urzadzenie i 3900 za montaż. Ceny w złotych, brutto. I tak sie zastanawiam na czym polega ta promocja bo wg mnie cena nie jest zbyt promocyjna.

Chyba jednak tylko opony+felgi maja dobra cene.

A domontowywal ktos wogule standheizung do E60? Czy to rzeczywiscie sa az takie kwoty? I czy motaz to tylko ASO czy jakies oddzialy Webasto/Eberspecher tez sie tym zajmuja?[/code]

Think Locally,

Fuck Globally!

• Członkowie klubu
Opublikowano
A napiszesz w jakim MB to montowales? Ja w W124 mialem Webasto i rzczywiscie bylo to prosto zrobione... jedyne czego sie boje to ze w E60 jest troche elektroniki...no i auto wciaz jest na gwarancji, choc juz nie dlugo...

Think Locally,

Fuck Globally!

• Członkowie klubu
Opublikowano
C-klasse model w202 po liftingu, ma już CAN-a więc można powiedzieć, że stopień komplikacji elektronicznej będzie podobny. Nie tak dawno naprawiałem w swoim e39 webasto (pisałem o tym na forum) w wyspecjalizowanym warsztacie i powiem Ci, że ASO na pewno by mi nie pomogło :mrgreen: Zadzwoń, popytaj nie sądze, żeby montaż do e60 obwarowany był jakimiś magicznymi sztuczkami znanymi tylko w ASO
Opublikowano

Jednak opcja montaz u Pana od Webasto odpada. Pan ten z linku odpisal mi ze niestety ale jedyna opcja na webasto w E60 to ASO i montaz instalacji fabrycznej.

Opony zimowe (Dunlopy) i felgi 17" (chyba 138) za jakies 1300 czy 1400 zl to calkiem dobra cena wg mnie - sztuka, szczegolnie ze same opony kosztuja z 600-650 zl w internecie.

Think Locally,

Fuck Globally!

• Członkowie klubu
Opublikowano
Jednak opcja montaz u Pana od Webasto odpada. Pan ten z linku odpisal mi ze niestety ale jedyna opcja na webasto w E60 to ASO i montaz instalacji fabrycznej.

To lipa.... W sumie dobrze, że od razu powiedział o tym zamiast próbować uczyć się na Twoim autku. To faktycznie problem, nie wiem czy bym skorzystał z takiej "promocji" w ASO, moim zdaniem to duuuuuuużo za dużo :mad2:

Opublikowano

Na stronie bmw stoi ze ogrzewanie do E65 kosztuje 2600 bez sterowania i motazu...to pomyslalem ze za motaz wezma z tysiaka, a sterowanie wystarczy przez iDrive...

...a tu jednak cena sporo wyzsza...ja tez raczej nie skorzystam z "promocji".

Think Locally,

Fuck Globally!