Skocz do zawartości

Za każdym razem pali bezpiecznik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich znawców Marki Bmw .

Chciałbym sie podzielic z wami swoim problemem i licze na to iz podpowiecie mi co z tym fantem zrobic .

Mianowicie chodzi o to iz pali bezpiecznik, na schemacie zapisany (nr 7odpowiedzialny za centralny zamek ) który tez niestety nie działa a do tego nie ma jeszcze swiatełka wewnatrz auta gdy otwieram drzwi. Nie było by w tym nic dziwnego tylko chodzi o to ze auto bez tego bezpiecznika wogule nie kreci stacyjka na 1 stopniu normalnie wyświetla stan licznika , na 2 stopniu również wszystkie kontrolki na liczniku swieca jak dotychczas swieciły , natomiast na 3 stopniu wogule nie kreci rozrusznikiem . A gdy probuje włozyc bezpiecznik na swoje miejsce odrazu go pali wystarczy lekko dotknac . Myśle ze jakos mi pomożecie z rowiazaniem tego problemu

Z góry dziekuje za podpowiedzi z czym to moze byc zwiazane

Opublikowano
jest takie przysłowie (po nitce do kłębka) musisz pomyśleć czy cos ingerowałeś w instalacji najlepiej jeśli by sie znał na auto elektryce no ale możesz sam spróbować ; na początek sprawdź przewody które idą (stojąc z tyłu ) do klapy bagażnika często tam występuje problem jeśli będzie oki trzeba rozkręcić boczek i sprawdzić czy szyba nie narobiła bałaganu (obrywając przewody od klamki )no a jeśli to nie pomoże trzeba rozkręcić osłonę mocująca płytę bezpiecznikowa i sie dostać pod bezpieczniki i sprawdzając kolor kabla (po nitce do kłębka) miłej pracy powodzenia :D :lol: mam nadzieję że nie masz alarmu jeśli jest to trzeba od niego zacząć :hand:
Opublikowano
Witam kolego miałem identyczny przypadek też paliło bezpieczniki i okazało sie ze przewody co idą do tylnej klapy po zimie zpękały i robiły zwarcie i przez to paliło mi bezpieczniki może masz teo samo :!: Sprawdz kable co idą w tej gumie z tyłu.pozdrawiam