Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam dość nietypowy problem z czujnikami. W momencie gdy auto włączę ze wstecznym wrzuconym, czujniki piszczą jakby były uszkodzone. Wystarcz wrzucić na luz i z powrotem wsteczny i już działają. O co chodzi? gdzie szukać przyczyny ?

zderzak był niedawno ściągany, być może coś jest zruszone, ale wtedy by chyba cały czas piszczały ?

Opublikowano
sprawdz kazdy czujnik to jest włącz na zapłonie wsteczny ( Nie odpalny silnik) i dotykajac kazdy czujnik pokolei sprawdzaj czy pulsuje ze stała siła... jezeli ktoryś bedzi emniej pulsował albo wsale znaczy ze masz kabelek gdzieś przerwany(najczestrza ustareka) albo poprostu sam czujnik rozwalony.... Tak to wyglada... ale nie gwarantuje ze bedzie to jedyna przyczyna...
Opublikowano

A prościej , włącz wsteczny i przyłóż ucho blisko czujnika , jak będzie " trzask" taki cichy to znaczy że działa i tak z każdym.

Mam tak samo jak ty i tym sposobem wysłuchałem że czujnik skrajny od prawej nie "piszczy".

Możliwe że wtyczka spadła lub jest w niej wilgoć ,jesli nie to do wymiany.