Skocz do zawartości

carsoft - kasowanie inspekcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

zaopatrzylem sie w interfejst + carsoft, podlaczylem i skasowalem inspekcje 2tys km przed przegladem /chcialem zobaczyc czy to dziala/. Teraz wymienilem olej filtry etc... i niestety nie moge skasowac inspekcji, cala reszta chodzi, bledy, kodowanie zamykania drzwi itd... a inspekcji skasowac nie moge.. spotkal sie ktos z czym takim??

Opublikowano

jak kasujesz??

ja wchodze na

special functions ----> /SI- reset/programation/ ----->

SI-status reading ------> kasuje SI-reset

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kasuje dokładnie tak samo. Po ostatniej wymianie oleju też miałem problem. Licznik zabuczał ale pokazywał ciągle to samo czyli jakieś 2300 zamiast 25000. Za drugim czy trzecim razem było ok.
Krzysztof
Opublikowano

Sprawdź wtyk co podłączasz do auta, może któryś kabelek się odłączył. U mnie były słabo przylutowane. Może w gnieździe zaśniedziały troszkę piny, wtyka może trochę słabo wciśnięta? Jeśli to nie pomoże sprawdź miernikiem czy kable są w porządku, jak wszystko będzie ok to reklamuj fejs jak masz jeszcze gwarancje.

Inspekcje można też skasować kombinacją przycisków od zegara i licznika dziennego, gdzieś na forum widziałem :cool2:

Wiem że po to fejs kupiłeś ale jak nie idzie to tak też można. :norty:

Powodzenia

Diagnoza INPA & DIS Garwolin i okolice kontakt PW

http://www.motostat.pl/user_images/21280/icon1.png

http://waldii.republika.pl/bmwdriver.gif

Opublikowano
przy opcji kasowania z poziomu licznikow po wcisnieciu przycisku kasowania przebiegu dziennego oraz przelaczeniu zaplonu odrazu przechodzi mi w tryb testu. Dgolnie to mam teraz do przegladu 23000km a od wymiany przejechalem dopiero 200km ale chcialem zeby mialo rece i nogi
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam

zaopatrzylem sie w interfejst + carsoft, podlaczylem i skasowalem inspekcje 2tys km przed przegladem /chcialem zobaczyc czy to dziala/. Teraz wymienilem olej filtry etc... i niestety nie moge skasowac inspekcji, cala reszta chodzi, bledy, kodowanie zamykania drzwi itd... a inspekcji skasowac nie moge.. spotkal sie ktos z czym takim??

kabelek kupiles czy sam zrobiles?

mozna wiedziec gdzie i za ile?:)

no i ewentualnie skad carsoft ... ;)