Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam drobne zapytanie dotyczące załączania sie wentylatora klimatyzacji w E39 z roku 98 (went6ylator na 4 kable) Otórz wiem jak działa układ z jednym małym ale przy obecnych temperaturach (dzis 7 stopni) włącza mi sie klimatyzacja kompresor pracuje ale stoi wentylator. Nie załącza sie pierwszy bieg. Napewno jest sprawny bo puszczając na krótko są wszystkie trzy biegi 1,2,3. Czy jest za zimno żeby wentylator pracował mimo że kompresor się załącza? Jak jest u was szanowni koledzy?
Opublikowano
Cześć, moja jest z 97 ale w niskich temperaturach też się wentyl nie włącza, z tego co pamiętam to musiało być ok 12 stopni aby się załączył. Przyznam, że zauważyłem to w zimie i całą jeździłem z niepewnością :wink:
Opublikowano
Chyba faktycznie bo auto stało w garażu i temperatura była 7,5 stopnia. Właśnie wróciłem z garażu i po postoju kilkudziesięciu minut kiedy temperatura skoczyła na 10 stopni wentylator sie załączył jak zwykle. Wyjachałem więc autem z włączoną klimatyzacją przejechałem kilka kilometrów wiatr zestudził czujnik temp który pokazał 8 stopni. Zatrzymałem sie autem wyszedłem i sprawdziłem wentylator kręcił się ale jak wyłączyłem klimę i ponownie włączyłem to już nie wystartował. Dziwi mnie tylko to że kompresor sie załącza (sprzęgło) a wentylator nie. Hehe widocznie tak w BMW jest. Grunt że wszystko ok. Dziękuję za podpowiedz jak to jest u Ciebie. Pozdrawiam