Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie kieruje przede wszystkim do posiadaczy e36 touring.

Czy amortyzatory/sprezyny roznia sie w tej wersji nadwozia od sedana/coupe?? Czy prawda jest ze touringi sa sztywniejsze?? Mialem wczesniej sedana, jezdzilem sporo compaktem, oba wydaja sie byc mniej sztywne. Przekoanany jestem, ze w swoim touringu posiadam seryjne sprezyny i amortyzatory.

Opublikowano
W e36 amortyzatory i sprężyny tylne są identyczne w wersji sedan, coupe i touring.
oj kolego czescidobmw się mylisz kombi ma grubsze sprężyny :!:
Opublikowano
Kolega, z którym pojechaliśmy po moje auto powiedział mi, że touringi są twardsze a miał do czynienia z wieloma E36, w jego rodzinie pewna osoba też ma touringa i mówił mi, że tak po prostu jest. Prawdopodobnie dlatego, że tył touringa jest cięższy, a na pewno jest cięższy po załadowaniu. A co do sprężyn/amortyzatorów, nie pomogę niestety, nie miałem potrzeby tam gmerać.
Opublikowano
z tego co ja wiem w kombi sa sprezyny z grubszego drutu, a co za tym idzie twardsze :]
e36 318tds compact '95/e34 525tds touring '94/e39 525tds touring '97
Opublikowano
W e36 amortyzatory i sprężyny tylne są identyczne w wersji sedan, coupe i touring.
oj kolego czescidobmw się mylisz kombi ma grubsze sprężyny :!:

http://www.kraemer-und-freund.de/ w swoim katalogu pokazuje takie same sprężyny w sedanie i w touringu

widzialem juz kilka katalogow i wszedzie sprezyny do touringa maja inny numer katalogowy niz do sedana (a co za tym idzie inne parametry), a na tej stronie co podales nie moge katalogu znalesc :/ tylko ogolne informacje o sprezynach :/

e36 318tds compact '95/e34 525tds touring '94/e39 525tds touring '97