Skocz do zawartości

Proszę o pomoc: wady i zalety BMW E46,320d '99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie wszystkich klubowiczów. Przymierzam się do zakupu BMW 320 d '99.W związku z tym mam do Was prośbę. Proszę o poradę na temat tego tego auta, jakie ma wady a jakie zalety, na co zwracac uwagę przy jego kupnie, jak sprawdzic autentyczny przebieg ??? Mogę dodac ze auto pochodzi z Francji
Opublikowano
Związku z tym że to twój pierwszy post i że jesteś nowy na forum udzielę ci ważnej i naprawdę cennej rady. Zanim napiszesz nowego posta użyj opcji szukaj tutaj link: http://www.bmw-klub.pl/forum/search.php :search: widać tez na górze przycisk "szukaj". na temat tego silnika było naprawdę wiele postów. Na pewno znajdziesz wiele cennych informacji
Opublikowano
witam. jak najbardziej polecam ci ten samochodzik w 2.0 dieslu. jeżdżę nią od ponad 7 miesięcy i jestem bardzo zadowolony. prócz tego że raz zalałem paliwo marnej jakości i poszła pompa z wtryskiem to nic sie nie dzieje :mad2: przywiozłem ją w marcu z Niemiec i zrobiłem już prawie 20 tyś. teraz przymierzam sie do kupna innego autka oczywiście tylko BMW z silnikiem 2.0 diesel lecz model E46 po liftingu (najlepiej 2002 r) lub 5-tkę też z tym silnikiem.
Opublikowano

A ja swiom jeżdżę już prawie 2 lata. Na budziku ma ponad 200 tysięcy, a ile ma naprawdę, tego nie wie nikt. Sprawdzić się nie da. Zaliczyłem 2 razy Chorwację ze średnią przejazdu na autostradzie ok. 150 nocą czyli często było 180. Klima radzi sobie z 45 w cieniu. Wiem że samochód nie był bity, wymieniłem kompletne zawieszenie i teraz żal go sprzedać, bo do dzisiaj (odpukać) nic się nie popsuło.Myslę poważnie o następnym po lifcie, chętnie 330 d, ale tego żal oddać.

Pozdrawiam, Hary.

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano
Dziękuję wszystkim za pomoc i opinie na ten tamat, przeczytałem mnóstwo opini i wszystkiego co było na temat E 46 a w szczególności 320d i jestem jak najbardziej za, a dzisiaj miałem okazje przejechac sie taką bawarką tylko że po FL z '03 150 PS - wrażenie niesamowite dosłownie dynamit, aż trudno uwieżyc że to diesel - naprawdę OK, jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam. Do zobaczenia na kolejnych postach