Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oj nie zgodze się z Tobą...

kupiłem auto od pierwszego właściciela w POlsce- wszystkie papiery na to wskazują, człowiek je sprowadził 3 lata temu...

wiesz i chyba nie masz racj z m pakietem do Z3 - jest coś takiego i to nawet jest zapisane w VInie tego samochodu......no m pakiet to się może dużę słowo- ale ma od nowości takie wyposażenie jakie jest w nim faktycznie do dziś z podwoziem sportowym, szperą w wyposażeniu chrome line z pałąkami nawet głośniki sa jak w VIN harmona.....i co najważniejsze są wszystkie poduszki - to potwierdził mi serwis BMW na papierze...

masz strasznie negatywne podejście do tematu....

czemu twierdzisz że nie ma go moja zetka? skoro jej nie widziałeś?

chyba mówimy o dwóch różnych samochodach......

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Nie, ale jest powypadkowa. Jedź, obejrzyj, zabierz do innego dealera żeby obejrzał i jak jest ok to kupuj.

W Inchape jak zawsze będą wciskali ze wszystko jest ok, więc im wieżyc nie należy.

Do dealera BMW zeby obejrzal ?? :lol: Chyba zartujesz :lol: . Nie slyszalem o ASO BMW z ktorego uslug ludzie byliby naprawde zadowoleni. O wlasnych doswiadczeniach z serwisem z ASO Bmw Fus nie bede pisal bo szkoda klawiatury - powiem krotko dno i metr mulu. Wg mnie pracownicy-mechanicy tam pracujacy to najwieksze lesery i tumany wsrod mechanikow. Owszem zdarzaja sie wyjatki od tej reguly - ale to jak zawsze.

jest dobry serwis BMW w POznaniu na ulicy strzeszyńskiej- gość jest extra i do tematu mojej Z3- on również ja oglądał i powiedział że jest ok i nie ma jakichś śladów mocnej masakry - a przynajmniej konstrukcja na to nie wskazuje ...

Opublikowano (edytowane)
oj nie zgodze się z Tobą...

kupiłem auto od pierwszego właściciela w POlsce- wszystkie papiery na to wskazują, człowiek je sprowadził 3 lata temu...

wiesz i chyba nie masz racj z m pakietem do Z3 - jest coś takiego i to nawet jest zapisane w VInie tego samochodu......no m pakiet to się może dużę słowo- ale ma od nowości takie wyposażenie jakie jest w nim faktycznie do dziś z podwoziem sportowym, szperą w wyposażeniu chrome line z pałąkami nawet głośniki sa jak w VIN harmona.....i co najważniejsze są wszystkie poduszki - to potwierdził mi serwis BMW na papierze...

masz strasznie negatywne podejście do tematu....

czemu twierdzisz że nie ma go moja zetka? skoro jej nie widziałeś?

chyba mówimy o dwóch różnych samochodach......

Wez mnie nie rozsmieszaj juz z tym M-Pakietem -NIE BYL NIGDY DOSTEPNY M-PAKIET DO Z3- sam nie masz racji a probujesz sie bronic i cos udowadniac :lol: .

Moja tez miala takie wyposazenie jak bylo w VINie gdy ja kupilem. No i co z tego ? Wiekszosc aut tak w tym dziale forum tak ma.

Nie mowimy o 2 roznych samochodach. Wiem ktora Z3 kupiles bo przeciez sie chwaliles na forum. Z3 3.0 Swarzedz, sprzedajacy allegro nick cyrex1 :

http://www.allegro.pl/item1000186443_okazja_bmw_z3_3_0i_231km.html

Wygladala tak po sprowadzeniu, przynajmniej podobno wlasciciel tak twierdzil :

http://img97.imageshack.us/img97/70/dscf3506.jpg

I nie mam "strasznie negatywnego podejscia do tematu", po prostu patrze na to wszystko realnie ;) .

I NIE TWIERDZE ZE TWOJA Z JEST ZŁA/LEPIONA/OGOLNIE FEEE - twierdze tylko ze nie ma M-pakietu i jak ktos pisze ze ma M-Pakiet w Z3 to zalatuje mi to allegrowymi handlarzami .

Ale nie martw sie , za bardzo dobra kase ja kupiles, jesli bylo do roboty tylko to co napisales .

pozdro

Edytowane przez piotres
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Piotrkowi nie chodziło o to że Twoja zetka była mocno bita ale o sam fakt że była. Tak jak ktoś już kiedyś pisał, to że jaśki nie wyleciały o niczym nie swiadczy, tyle co było zetek na allegro przodem bitych i kazda miala poduszki na miejscu a więc musial by się ktoś mocno postarać żeby wyskoczyły :mrgreen:
http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano
Piotrkowi nie chodziło o to że Twoja zetka była mocno bita ale o sam fakt że była. Tak jak ktoś już kiedyś pisał, to że jaśki nie wyleciały o niczym nie swiadczy, tyle co było zetek na allegro przodem bitych i kazda miala poduszki na miejscu a więc musial by się ktoś mocno postarać żeby wyskoczyły :mrgreen:

Juz nie raz sie zastanawialem gdzie BMW musi dostac zeby jaski wyplulo. Bo czasami sie widzi juz naprawde niezle masakry a poduszki wciaz grzecznie schowane. Rzeklbym ze wystrzelone airbagi czolowe w powypadkowym BMW ery E36/E46 to zadkosc.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie, ale jest powypadkowa. Jedź, obejrzyj, zabierz do innego dealera żeby obejrzał i jak jest ok to kupuj.

W Inchape jak zawsze będą wciskali ze wszystko jest ok, więc im wieżyc nie należy.

Do dealera BMW zeby obejrzal ?? :lol: Chyba zartujesz :lol: . Nie slyszalem o ASO BMW z ktorego uslug ludzie byliby naprawde zadowoleni. O wlasnych doswiadczeniach z serwisem z ASO Bmw Fus nie bede pisal bo szkoda klawiatury - powiem krotko dno i metr mulu. Wg mnie pracownicy-mechanicy tam pracujacy to najwieksze lesery i tumany wsrod mechanikow. Owszem zdarzaja sie wyjatki od tej reguly - ale to jak zawsze.

Popieram. Kiedyś w jednym z poznanskich serwisów zapytałem o poradę na temat mojego m52, to "mistrz serwisu" nie miał pojęcia o jakim silniku mówię, a już o logice działania układu wtryskowego nie wspomnę...

Rzekomo serwis bmw nie sprzedaje w dziale używane aut powypadkowych...a ja jakimś dziwnym trafem miałem okazję oglądać 3 auta powypadkowe z czego dwa to były totalne szroty, mimo, że z rocznika 2007... brak słów. Krętactwo na maksa.

Opublikowano

Piotres:Zwracam honor- tak fakt że nie ma mpakietu,

jestem wdzięczny za ta fotkę z tego jak była sprowadzona....

to co sprawdzili w serwisie i na co mam papiery potwierdza te uszkodzenia które sa na zdjęciu....

faktycznie bok prawy był robiony ale bez uszkodzeń konstrukcji

Rany niechciałem nikomu dopiec ani urazić....

cieszy mnie to co kupiłem i jestem z tego zadowolony i niech tak zostanie i z chęcią się pochwale gdzies na zlocie... :)

Opublikowano
No to usuń jeszcze ten m-pakiet z profilu by nie denerwować Piotresa :mrgreen:
Opublikowano
...a pomyslec ze jeszcze 2 lata temu dalo sie kupic za tyle LHD :shock: .

prawda, mozna bylo, nawet troche taniej :cool2: :twisted: :mrgreen: :norty:

ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK
Opublikowano

no Wania, Ty miałeś niezłego farta :cool2:

a co do mechaników z autoryzowanych serwisów:

to przecież nie są jacyś nadludzie z kosmiczną wiedzą na temat BMW, której nie mają inni.

oddanie auta do ASO, nie jest niestety równoznaczne z tym, że oddajemy je w dobre ręce,

aczkolwiek w ASO są bardziej odpowiedzialni za swoje błędy (przynajmniej powinni).

Kupię BMW Z4 3.0 lub Z3M
Opublikowano

to już usunąłem i nie ma po tym śladu :)

mam nadzieję,że zostanie mi to wybaczone kiedyś....

Opublikowano

to już usunąłem i nie ma po tym śladu :)

mam nadzieję,że zostanie mi to wybaczone kiedyś....

Spoko chyba nikogo nie uraziles ! Tylko nie bron swojej racji zawziecie kolejnym razem jesli nie jestes czegos na 101% pewien :mrgreen: .

Opublikowano

Jesli moge dorzucic swoje 3 grosze do tematu zakupu Z3M to wg mnie najrozsadniej jest obecnie poszukac Z3M w kraju gdzie ludzie kochaja tego typu samochody czyli Angli . Choc wiadomo ...i tam sa "zlomy" ...moze nie tyle poszpachlowane co zaniedbane mechanicznie.

Wiadomo ...trzeba przekladac kierownice. Ale w BMW nie jest to tragedia, choc nalezy wziazc pod uwage to ze znalezienie chocby konsoli srodkowej z LHD do Z3M moze byc troche trudne.

Np.

http://cgi.ebay.co.uk/1998-BMW-M-ROADSTER-Z3M-Z3-M-ESTORIL-BLUE-/120580866124?cmd=ViewItem&pt=Automobiles_UK&hash=item1c132e004c

Cena jest do bolu niska, ciekawe co jest z tym autem "nie tak", czy nie jest to tylko kwestia tylko porysowanych felg.

http://cgi.ebay.co.uk/2002-BMW-M-ROADSTER-Z3M-Z3-M-/260614795249?cmd=ViewItem&pt=Automobiles_UK&hash=item3cadda2ff1

:norty:

Opublikowano
Ale za czwórkę :mrgreen:
Opublikowano

http://cgi.ebay.co.uk/1998-BMW-M-ROADSTER-Z3M-Z3-M-ESTORIL-BLUE-/120580866124?cmd=ViewItem&pt=Automobiles_UK&hash=item1c132e004c

Cena jest do bolu niska, ciekawe co jest z tym autem "nie tak", czy nie jest to tylko kwestia tylko porysowanych felg.

troszke smierdzi trupem... ten stozek, te tlumiki...

+1 :lol:

Ale za taka kase ...ciekawe czy duzo szpachli,a moze wogole ?

Swoja droga takie koncowki robil kiedys a moze i robi supersprint ...niezla wiocha :oops: .

Opublikowano

Jest sprawa:

znalazlem rodzynka sie wydaje

http://www.pistonheads.com/sales/1725856.htm

jes jedno zdanie ktore zwraca moja uwage:

"Last summer the traction control light came on and I have not had it reset so at present it does not work."

czyli

kontrolka kontroli trakcji sie swieci, trakcja nie dziala i nie wiadomo ocb.

co to moze byc, zaczynajac od najlepszego scenariusza a konczac na najczarniejszym? :roll:

jakis tylko czujnik czy wieksza elektronika, jak to ejst w z3?

pozdrawiam

Opublikowano

dlaczego bok od strony kierowcy?

z ta kontrolka to chodzi mi o to czy mozna jakos sprawnie sprawdzic czy ta sa wieksze koszta czy tylko jakis czujnik/kabel/itp ? podpiac pod komp pewnie najprosciej ale czy wtedy bedzie wiadomo o co chodzi czy wyskoczy 'blad kontroli trakcji' ?

Opublikowano

Podpiąć pod kompa. Najczęstszą przyczyna są czujniki, ale tu nie wiadomo co się działo. jak oglądasz samochód, to szczeliny miedzy elementami karoserii fabrycznie mają 5 mm odstępu +-0.5 mm. Teraz popatrz na zdjęcie. W 3.0 w większości egzemplarzy było już DSC a od 2001 wersja bez pompy doładowującej. Tu chyba jeszcze jest ta pompa.

I to wszystko jest mocowane po stronie kierowcy. Dorzuć do tego jeszcze dwa czujniki schowane pod fotelem kierowcy. No jak wszędzie czujniki w kołach. I coś się tam zepsuło.

Ale tak to fajnie wygląda. Na twoim miejscu bym nabył interface, zainstalował inpe i pojechał obejrzeć :)