Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w zwiazku z tym ze idzie zima i dzien coraz krotszy coraz wiecej zaczynam korzystac z oswietlenia wnetrza samochodu i przyznaje ze ostatnio zaskoczyl mnie fakt, iz nie mam podswietlenia wskaznika temperatury zewnetrznej i zegara cyfrowego oraz zastanawiam sie czy BMW nie powinno rowniez miec oswietlenia na nogi ?? Dlatego jezeli mozecie to dajcie znac jak sprawa wyglada u Was, w waszych Bawarkach.

Z gory dziekuje.

Opublikowano
Witam, w zwiazku z tym ze idzie zima i dzien coraz krotszy coraz wiecej zaczynam korzystac z oswietlenia wnetrza samochodu i przyznaje ze ostatnio zaskoczyl mnie fakt, iz nie mam podswietlenia wskaznika temperatury zewnetrznej i zegara cyfrowego oraz zastanawiam sie czy BMW nie powinno rowniez miec oswietlenia na nogi ?? Dlatego jezeli mozecie to dajcie znac jak sprawa wyglada u Was, w waszych Bawarkach.

Z gory dziekuje.

Zegar i termometr jest oswietlony masz spalona zarowke podswietlenia.

a forum gdzies bylo jak sie ja wymienia.

Podswietlenie na nogi to fajna bajerancka rzecz.

Ja w swojej dorobilem na nogi pasazera i kierowcy.Oczywiscie rzadne diody i neony nie pasuja do dostojnej klasycznej bawarki.

Ja zrobilem z lampki oswietlenia bagaznika.(BMW,OPEL,DAEWOO ma takie same do kupienia w sklepie lub na szrocie łatwo sie je montuje w tapicerce)Naprawde robi wrazenie jak sie drzwi wieczrem otwiera.Mało kto wie ze to dorobione jest.

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

Opublikowano

Wyjmij OBC wymień żarówki i zaświeci, podświetlenie na nogi weszło dopiero w E60 więc nie licz na to w E34 chyba ze zrobisz sobie wersje indywidualną :)

A czy ktoś dorabiał oświetlenie w drzwiach takie jak jest w E39??

www.alltech24.pl - oświetlenie led, xenon, ringi ccfl, markery led, pokrowce samochodowe, przetwornice napięcia, lampy robocze led

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=160bfe16170114a1][img]http://images41.fotosik.pl/1246/160bfe16170114a1m.jpg[/img][/url]
Opublikowano

A czy ktoś dorabiał oświetlenie w drzwiach takie jak jest w E39??

Mysłałem nad tym poniewaz mi tego brakuje z poprzedniego auta.

Problemem jest przewlec kable zasilajace przez przepusty w drzwiach poniewaz w bmw dosc precyzyjnie i ciasno wchodzi wiazka kabli do drzwi

Jak nawet sie uda to kilometry kabli pojda na 4 drzwi.

Jednak ciagle mnie kusi aby sobie dorobic to.

Moze jak nie bede mial co robic to zrobie to i zamieszcze fotki z pracy i efektu końcowego

BMW 730iA wcześniej

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Conrado ciekawy pomysl z tym podswietleniem nog. mozesz napisac, w ktorym miejscu zamontowales te lampki i pod co podpioles (pod krancowki drzwi?

Podpiołem rownolegle pod lampke oswietlenia kabiny ta co jest na suficie kolo lusterka wstecznego.Lampki mam umieszczone na tunelu z obu stron i swieca na nogi pasazera i kierowcy.Bardzo proste do wykonania 1 godzine i juz.wrazenie robi neisamowite .Mam juz 6 auto i w kazdym to robilem.

BMW 730iA wcześniej

Opublikowano
fajny pomysł ja tez chętnie dowiem się jak zrobiłeś to podświetlenie na nogi.. w którym miejscu dokładnie się podpiąć itp
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Po prosbach jak zrobic to oswietlenie zamiescilem w dziale zrob to sam

Moze to powierzchownie i malo dokladne zdjecia ale nie mialem aparatu pod reka tylko telefonem robione.Napewno ktos slabo uzdolniony sie polapie a sredni uzdolniony tym bardziej

Powodzenia i przyjemnej pracy w montazu

BMW 730iA wcześniej

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Odkopuję wątek. Niedawno przestało mi działać oświetlenie wnętrza przy otwieraniu drzwi. W innych pozycjach przełącznika wszystkie lampki świecą, tylko w pozycji "do przodu" nie dają znaku życia. Wie ktoś może który bezpiecznik/przekaźnik jest za to odpowiedzialny lub co się mogło stać? (bezpieczniki sprawdziłem). Dodam, że dotyczy to wszystkich drzwi, pozatym więcej problemów z elektroniką nie widać.

Pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witam

Po prosbach jak zrobic to oswietlenie zamiescilem w dziale zrob to sam

Moze to powierzchownie i malo dokladne zdjecia ale nie mialem aparatu pod reka tylko telefonem robione.Napewno ktos slabo uzdolniony sie polapie a sredni uzdolniony tym bardziej

Powodzenia i przyjemnej pracy w montazu

Conrado umieś link z działu zrób to sam, bo chyba mi cos na oczy padło.

Pozdro

003.jpg