Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szukam odpowiedniego miejsca na montaż radia w BMW E39, ale nie może być to konsola środkowa w której znajduje się oryginalne radia.
Opublikowano
Szukam odpowiedniego miejsca na montaż radia w BMW E39, ale nie może być to konsola środkowa w której znajduje się oryginalne radia.

radio możesz dać gdzie chcesz ale panel już np w schowku na okulary ew. w popielniczce zamykany może być nawet w podsufitce , a baza w bagażniku czy pod fotelem , kwestia tylko rozdzielenia panelu od bazy taśmą komputerową zostawiając jedynie orginalne radio podświetlone ale bezużyteczne

Opublikowano
Mam radio Alpine i w tym modelu nie da się oddzielić panela za pomocą takiej taśmy za duże straty napięcia.
Opublikowano
Mam radio Alpine i w tym modelu nie da się oddzielić panela za pomocą takiej taśmy za duże straty napięcia.

To samo miałem ale rodzielił mi panel jeden z forumowiczów i jest OK , są komplikacje w Alpine ale wszystko się rodziela , ja już od 14 dni nie mogę skonczyć audio bo właśnie chodziło o ten panel , w poniedziałek zakładam Alpine 9884 bo mam rozdzielony ale nie wiem jak obejść przycisk w bazie co gasi panel i wysuwa płytę i odwrotnie zamyka panel i wsuwa płytę bo panel mam rozdzielony , będę myslał jak to obejść wcześniej dałem innej osobie do rozdzielenia i straty napięcia były ewidentne , zobacze jak teraz

http://img521.imageshack.us/img521/8931/7d7614d0044781e7ol4.jpg

Opublikowano
Chyba zrobiła Ci to ta sama osoba co mi :). Daj znać jak coś wymyślisz. Gdzie chcesz umieścić teraz ten panel i resztę radia?
Opublikowano
To dlaczego piszesz że strata sygnału duża ? a teraz że robił nam ten sam user ? ja mam zamiar w schowku na okulary a bazę pod fotelem pasażera w miejscu apteczki / E46 / ale nie mogę zrozumieć , pierw piszesz o stratach a teraz o tym że ta sama osoba to robiła więc ??
Opublikowano
Na samym tym kablu co mamy zrobione działa, ale jak podepniesz przedłużacz to już nie działa. Właśnie sprawdziłem i wyjmowanie płyty u mnie też nie działa. Masz jakiś patent na to?
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Temat już trochę stary, ale właśnie jestem na podobnym etapie ;)

Wyciąganie płyty nie działa, bo panel mamy podłączony na stałe (przez kabel) - a procesor pozwala na wyjęcie płyty dopiero, gdy panel jest otwarty...

Trzeba by znaleźć ten kabel w taśmie, który odpowiada za informowanie procesora o zamknięciu/otwarciu panela i zrobić na nim mikroprzełącznik.

Przynajmniej taką mam koncepcję na razie.

Problem jest tylko ze zlokalizowaniem tego kabelka - bez serwisówki ani rusz, a do mojego radia akurat serwisówki w necie nie ma (Alpine DVA-9861Ri).

Aha - w różnych Alpine'ach odpowiada za to podobno, niestety, inny kabelek (pin złącza).

Jak coś wyrzeźbię, to dam znać ;)

Opublikowano
A jak by ktoś chciał to moje jest na sprzedaż , auto sprzedałem z oryninałem a 9812RR z rozdzielonym panelem na 2 metrowym kablu leży , mam jeszcza zabudowe wnęki koła pod wzmacniacz w E46 kombi , moze komś spasować jak i obudowe 2x woofer 250mm na wymiar pod rolete - reszta sprzedana
Opublikowano
U mnie Pionek Dex-P99R (najwyższy model sprzed paru lat) z rozdzielonym panelem też na kupca czeka ;)

No klocek naprawdę extra , ja już 2 miesiące gonie i pogonić nie mogę na alledrogo :mrgreen:

Opublikowano

empetrójek nie ma, to i ludzie kupować nie chcą.

A, że za lepiej grające radio trzeba dać parę tysi, to jakoś ludzi widać zbytnio nie interesuje :mad2: