Skocz do zawartości

Chyba niema w ogóle komputera:/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, sparawa wyglada tak- niemam tego przycisku na łopatce od kierunkowskazów, który odpowia za funkcje komputera- spalania temp itd, wiec pomyslalem ze da sie te wartosci odczytac za pomoca tych cienkich przycisków znajdujacych sie tam gdzie predkosciomierz i obrotomierz, wiec przeczytałem test zegarów i tak jesli chodzi o funkcje 1.0 1.1... az do 2.1 czyli wtedy kiedy wszystkie lapmki sie zapalaja działa, ale jak juz chce np 3,4,5 az do dziesieciu to nic sie nie dzieje jak nacisne ten lewy przycisk jak wyskoczy np 3. i zaraz wczyta sie np 0 to wychodzi mi z testu i pokazuje normalnie przebieg i czasowy przebieg czyli do 999km. I mam pytanie czy rzeczywiscie w tych nie najdrozszych wersjach e46 niema komputera pokładowego :cry2: ?? Czy ja źle cos zrobiłem z tym testem chodz wątpie w to :/
Opublikowano
Na początek musisz odblokować test zegarów, czyli wejść na samym początku do testu 19. Jak sie pojawi napis lock off wcisnąć przycisk którym wybiera sie testy. Dopiero wtedy będziesz miał dostep do wzystkich testów.
Opublikowano
a koledze nie chodziło o 1.9 ? dlaczego pytam, poniewaz z tego co pamietam to da sie tylko dojechac do 10. :/ jak dam bodajze 1.0 to wyskakuje test takimi dziwnymi literami :/
Opublikowano
Nie, chodziło mi o test 19 a nie 1.9. Jak wejdziesz w testy to odrazu musisz dalej wciskac przycisk żeby poruszać się między testami. Poczytaj dokładnie o co w tym chodzi.
Opublikowano
No włansie przed załozeniem postu szukalem i jedyne co znalazłem do e46 to na maxbimmer ale to opis po angielsku, u nas jeden filmik a jesli juz ktos wspominal to prawie wszystkie odpowiedzi byly w okół testu ale tego co wszystkie lamki sie zapalaja:/, a bardzo mi zalezy na tym aby to wkoncu rozszyfrowac. No tak przyciskałem tak jak piszesz nie 1.0 1.1 ..... tylko 1. 2. 3. 4...... itd i dojechało mi tylko do 10 :jawdrop: wiec sam juz niewiem co o tym myslec :mad2:
Opublikowano
W takim wypadku nie wiem o co chodzi, dlaczego dochodzi tylko do 10. Nie spotkałem się na forum z takim przypadkiem. U mnie dochodzi do testu 21, czyli tak jak powinno być. Mam artkół o tym w języku polskim to ci mogę podesłać, ale z tego co piszesz to chyba nie za bardzo ci pomoże.
Opublikowano
.... i jeszcze pytanie do Ciebie a Ty masz przycisk na łopatce od kierunkowskazów? od funkcji komputera bo ja niemam i moze tutaj jest problem chodz bmw bez kompa to dla mnie porazka, bo wiem ze nie jest to 330i z m3 pakietem ale sam fakt
Opublikowano
a wiec tak dzisiaj probowałem wejsc na te całe testy... faktycznie pomyliłem sie idzie do 19 i wyskakuje 19. z tym ze jak wyswietla sie lock on i of, i nacisne lewy przycisk to wyszło mi do tego wyswietlenia przebiegu itd wiec odebrałem to jako odblokowanie, noi weszłem do testu dałem na 5. i kiedy wyskoczyło zero znowu mi z tesu wychodzi czy przycisne czy nie w tym momencie i niewiem juz jak to wszystko obejsc:/
Opublikowano

Stary, jeszcze chwila i zbraknie mi cierpliwości. Wciskasz przycisk jak się wyświetla lock off, a nie byle kiedy. A wyskoczyło ci z powrotem bo nacisnołeś jak wyświetlało lock on. Czy ty masz problemy ze zrozumieniem tekstu? Przecież tam jest jasno i wyraźnie napisane co trzeba zrobić :duh: :modlitwa: :doh: :mad2:

PS. Zawsze jak wchodzisz od nowa do testów to musisz je znowu odblokować, czyli wejśc do testu 19 i td Jak teraz ci się nie uda to powinieneś zmienić temat na "chyba nie mam w ogóle rozumu" żart oczywiście :)

Opublikowano

Każdy E 46 ma komputer i wyprowadzenie pod kierownicę multi. Przełącznik kierunków +BC = ok. 80 zł., wymiana na spokojnie 30 miut, uaktywnienie funkcji na komputerze = 120zł. przy okazji w cenie można włączyć auto ryglowanie drzwi i gaszenie swiateł po wyłączeniu silnika. Nie trzeba pamiętać o zapalaniu. Wszystko opisane na forum ze zdjęciami.

Pozdrawiam, Hary.

Pozdrawiam, Hary.