Skocz do zawartości

318i problem z odpowietrzeniem silnika???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś może powiedziec mi jak powinna pracowac cześć nr 1 na tym obrazku? http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL31&mospid=47631&btnr=11_1514&hg=11&fg=15 caly czas slyszalem jakies syczenie w podszybiu i zdjagnozowalem ze to ten zaworek syczy. Czy tak ma byc? Jak go wykręcilem to z pod spodu wypadl taki jakby grzybek, lata sobie tam w srodku luźno. o co chodzi?

MaCkoS

Kocham 3jeczki:)

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano

na 99% odma. ja tak mialem i nie odpowietrzal mi si9lnika po otwarciu korka wlewu oleju dmuchalo z silnika a po wyjęciu bagnetu do pomiaru oleju w silniku wywalalo olejem :) wymiana nie droga chyba niecałą 100zł.

pozdrawiam...

Opublikowano
kupilem juz ten element, czekam teraz na montaz. Czy nieprawidlowa praca tej "odmy" wplywa na oborty na biegu jalowym, i na spadek elastycznosci i mocy silnika?

MaCkoS

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
No u mnie własnie wpływało szczególnie na obroty na birgu jałowym, a z elastycznością silnika to jakoś nie odczulem różnicy. obroty według mnie mial napewno niższe i nie stabilne czasami jak. np. przy dojeździe do światel falowały przez chwilęa p[óźniej juz sie ustabilizowały.
Opublikowano
u mnie obroty ustawiaja sie bardzo dziwnie. od paru dni caly czas sa w granicach 1000;/ a czasem spadaja do 500;/ mam nadzieje ze to jest przyczyna. Czy na odpalonym silniku slychac syczenie z tego zaworka??

MaCkoS

Nastepne bedzie M3!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
u mnie w 1,9 tez czasem zafaluja, najczesciej jak cofam (automat sk.biegow)i tez cos cyka po prawej stronie silnika u gory. i dmucha lekko jak otwieram wlew oleju, ale wtedy wlasnie przestaje cykac. jak wyjmuje bagnet to tez przestaje cykac