Skocz do zawartości

Obroty silnika - 330d (moze takze 320d) - ile, jaka wartość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy koledzy mogą odczytać z ukrytych funkcji BC wartość obrotów silnika w rozgrzanym silniku, bieg jałowy, bez swiateł właczonych ?

Zmieniłem poduszki , i chce sprawdzic czy podniesienie obrotów całkowicie wyeliminuje odczucie diesla z kierownicy.

Update:

Mam 750 rpm i tak jest dobrze.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano

U mnie na rozgrzanym silniku dokładniuśko 828 rpm,

ale dopiero jak położe nogę na gaz i "podgonie" do 900-930 przestaje drżeć.

Czy jest duża różnica u ciebie po wymianie poduszek?

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano

Kolosalna. Ale wpadłem na to dopiero jak objawy sie nasiliły (pare kółek po Torze Poznań). Na zimnym dzwoniły mi klucze od domu na siedzeniu.

Natomiast problem mocniejszej wibracji na zimnym wystepował juz od zakupu, czyli od roku. Teraz nie czuje róznicy, czy zimny czy ciepły. Podczas jazdy nie do rozpoznania czy to diesel. Aksamitnie. Mam natomiast lekkie dudnienie, moze od wydechu, moze tak poprostu ma byc, na biegu jałowym/Drivie. Lekko czuć wibracje na kierownicy, ale wszystko w granicach normy. Konsultuje to z kolega z ASO BMW. Obroty tez w normie. Pytałem o podniesienie, nie powinno sie tego robic, i chyba nie jest z tym tak łatwo. Cóż, pojezdze , moze sie poduszki "ułożą" :norty:

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
ja już pozbyłem się dudnienia i drań na kierze , miałem 748 rpm podniosłem na 790rpm i jest git na zimnym i na ciepły a szukałem dziury w całym żeby drgań na kierze nie było :) rozmawiałem z fachowcem nie z aso ale z warsztatu który bmw się zajmuje i ma DiS i gt1 operacja trwała 5 min. co do aso to mam zdanie nie najlepsze co do kompetencji :Pierwsza złota zasada ASO Najpierw wymieniaj co się da a potem zobaczymy co jeszcze jest zepsute :cry2: Dobrzy spece mają swoje warsztaty i chce się im starać bo pracują dla siebie . Może to moje zdanie jest dla niektórych krzywdzące ale takie mam doświadczenia
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
  • 3 tygodnie później...