Skocz do zawartości

Domykanie szyb w e36 coupe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce zalozyc alarm w samochodzie z modulem domukania szyb.

Moje BMW jest coupe a w nich przy otwieraniu albo zamykaniu drzwi szyba sie opuszcza i a po chwili domyka (wchodzi w uszczelke) moze da rade podpiac alarm jakos do tego modulu?Czy musze kupic nowy sterownik do domykania szyb?

Opublikowano
To o czym piszesz, to standardowe sterowanie szyb w coupe, wszystkie tak mają. Domykaniem steruje moduł komfortu i to coś zupełnie innego - czy możesz np. domknąć otwartą szybę z kluczyka? Jeżeli nie, to albo trzeba dołożyć moduł oryginalny, albo zapytać ludzi montujących alarmy, czy są w stanie coś takiego zrobić.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano
Jest w stanie to zrobić bez modułu domykania szyb z kluczyka. Tylko kwestia czy posiada ten 2 pozycyjny przełącznik szyb czy nie bo od tego zależy co musi dokupić.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest w stanie to zrobić bez modułu domykania szyb z kluczyka. Tylko kwestia czy posiada ten 2 pozycyjny przełącznik szyb czy nie bo od tego zależy co musi dokupić.

A w ogóle były takie przyciski (z jedną tylko pozycją)??!! Raczej wszystkie miały 2. Poza tym temat był omawiany klika razy. Również przeze mnie. Sugeruje poszukać. Pozdro...

Opublikowano
tak moge domknac szyby z kluczyka,mam dwu pozycyjny przycisk.chcialbym miec domykanie szyb poprzez alarm z pilota.Musze wtedy nowy jakis modul dokupic czy starczy ten co mam w serii
Opublikowano
Ja w swojej coupe '93 nie mam domykania szyb z kluczyka dlatego podpiąłem się pod 2 pozycje przycisku w celu domknięcia szyb oraz pod niebieski przekaźnik który odcina napiecie elektryki szyb po zamknieciu auta. Przekaźnik ten znajduje się po stronie kierowcy za osłoną kolumny kierowniczej.
Opublikowano
Jeżeli domykają ci się szyby z kluczyka, to nie powinno być żadnego problemu. Jak montowałem alarm u siebie, to powiedziałem tylko gościom w serwisie, że chciałbym mieć coś takiego i zrobili to bez kłopotów, dodatkowych przeróbek i dopłacania - po prostu podpięli co trzeba do instalowanej centralki alarmu i gotowe, działa pięknie już 2 lata.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.