Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam e38 2.5 tds automat no i oczywiście nic nie widać na zegarach postanowiłem wymienić zegary a nie naprawiać-podejżewam nie orginalny zegar zamontowany,rużnica w usytuowaniu kostek z tyłu,oględziny na alegro, słyszłem że przed założeniem nowego musze go przeprogramować na czym to polega i kto to może zrobić? Prosze o sugestie
Opublikowano
Nowe zegary w ASO to koszt około 1400-1500 zł wraz z kodowaniem. Miałem podobny problem, ale postanowiłem naprawić pixele i jak do tej pory (prawie rok) działają doskonale. Zakodowanie używanych ale sprawnych zegarów to trochę bardziej złożona operacja ale te możliwe. Używane sprawne zegary chodzą po około 300-400 zł no i programowanie.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nowe zegary w ASO to koszt około 1400-1500 zł wraz z kodowaniem. Miałem podobny problem, ale postanowiłem naprawić pixele i jak do tej pory (prawie rok) działają doskonale. Zakodowanie używanych ale sprawnych zegarów to trochę bardziej złożona operacja ale te możliwe. Używane sprawne zegary chodzą po około 300-400 zł no i programowanie.

A gdzie naprawiałeś?

Mam też kłopt z pixelami.

Opublikowano

A gdzie naprawiałeś?

Mam też kłopt z pixelami.

Naprawiałem sam.

Opublikowano
O to jeszcze lepiej też chce to sam zrobić tylko jest jedno małe ale... Wskazówki. Strasznie jest ciężko je zdjąć. Masz na to jakiś patent? Szkoda by było je połamać lub uszkodzić ośki silników.
Opublikowano
O to jeszcze lepiej też chce to sam zrobić tylko jest jedno małe ale... Wskazówki. Strasznie jest ciężko je zdjąć. Masz na to jakiś patent? Szkoda by było je połamać lub uszkodzić ośki silników.

Ciężko mówić o jakimś zmyślnym patencie.... Ja wskazówki zdejmowałem w taki sposób, że najpierw lekko wyciągałem je do góry do momentu, aż sprężynka dotknęła płytki. Następnie chwytałem wąskimi szczypcami za ośkę poniżej sprężynki i bardzo mocno ściskałem tak, żeby oś nie drgnęła podczas obracania wskazówką. Jeśli wystarczająco mocno ściśniesz oś, to wskazówkę zdejmiesz delikatnie kręcąc i ciągnąc ją ku górze.

• 2 lata później...
Opublikowano
Szukam właśnie jakieś instrukcji, czy porady jak naprawić te martwe piksele (akurat u mnie w radio E36). Macie jakiegoś linka, czy cóś?
mam tyle koni, że mnie nikt nie dogoni...