Skocz do zawartości

320i, hamulce przód, wymiana tarcz i klocków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poprzedni właściciel założył nowe tarcze przednie, oraz nowe klocki, jednak ich jakoś była tak porażająca że zdołały się już zwichrować i przy hamowaniu okrutnie trzepie kierownicą, zresztą i ich skuteczność nie jest zbyt duża, więc postanowiłem poszukać czegoś porządniejszego i tu pytanie do was jakie tarcze i jakie klocki dać na przód do mojej buni??

Macie jakieś godne polecenia zestawy??

zastanawiałem się nad fabrycznym kompletem tarcz i hamulców, może ktoś wie jaka jest ich cena??

inne opcje to tarcze ATE PowerDisc i klocki tej samej firmy, lub ewentualnie jakieś inne (jakie)??

tarcze brembo??

może ktoś powiedzieć coś o nawiercanych tarczach Zimmermann?? słyszałem że różnie bywa z ich trwałością??

i jeszcze ostatnio widziałem tarcze firmy speedmax, używa ktoś takich??

generalnie chciałbym wiedzieć jaki zestaw będzie skutecznie hamował mi auto

Opublikowano

Albo przypalił klocki, albo źle zamontował.

Przy wymianie zaciski miałem rozebrane, wszystko wyczyszczone i nasmarowane. Robiłem przód i tył razem.

Tył wcześniej mi też piszczał, po wymianie bajka.

Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

http://www.konstel.webs.com

Opublikowano

możliwe, nie wnikałem w szczegóły, możesz mi powiedzieć jeszcze od kogo kupowałeś ten zestaw??

co do czyszczenia to nie wyobrażam sobie zmiany choćby klocków, żeby porządnie tego nie zrobić, zresztą poprzedni właściciel pomalował zaciski na niebiesko, ja po zakupie przemalowałem na czerwono, ale i tak wygląda to do du** więc będzie wszystko rozebrane, wyczyszczone i pomalowane na czarno