Skocz do zawartości

Klimatyzacja-brak reakcji.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie ma żadnej reakcji po włączeniu klimatyzacji nie załącza się sprężarka.Przed tą awarią kiedy silnik pracował pod dużym obciazeniem spod maski uleciało troche białej chmurki.Bezpiecznik ok.Gdzie znajduje się przekaznik .Proszę o jakieś sugestie w tej sprawie.
BMW do końca.
Opublikowano
Nie ma żadnej reakcji po włączeniu klimatyzacji nie załącza się sprężarka.Przed tą awarią kiedy silnik pracował pod dużym obciazeniem spod maski uleciało troche białej chmurki.Bezpiecznik ok.Gdzie znajduje się przekaznik .Proszę o jakieś sugestie w tej sprawie.

Najpierw zacznij od sprawdzenia czy jest pasek klinowy na kole od klimy :8) prosta sprawa a może dużo powiedzieć co się stało.

Kolejna rzecz to możesz sprawdzić czy w układzie jest płyn i ciśnienie. Musisz znaleźć na przewodach od klimy, niedaleko podszybia taki zaworek z czarna nakrętką. Wciskasz delikatnie i wiesz czy masz ciśnienie w układzie czy jest go brak.

Jak wszystko będzie ok, to zostaje podłączenie pod komputer co jest nie tak z klimą.

Opublikowano
Klima naprawiona,okazało się ,że zawór nagrzewnicy się zawiesza i komputer złapał błąd .Wymieniłem zawór,skasowałem błąd i zresetowałem kompa -klima działa jak ta lala.
BMW do końca.