Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przymierzam sie do wyczysczenia przeplywomierza i mam takie pytanie tak jak w standardzie wchodzi tam glowny waz od powietsza ale mam tez gaz w aucie i tez jeden waz z gazu tam wchodzi (przylaczony) czy jak go odłacze nic sie nie stanie nie bedzie sie gaz ulatniac wchodzi on do mieszalnika.

I korzystajac z okazji gdzie jest przepustnica w m40 1,8i 93r?? z gory dzieki i jak i czym czyscic przeplywomierz i czy jakos idzie przepustnice wyczyscic.

Opublikowano
nic się nie stanie jak odłączysz wąż... A dobrze radze uważać na termistor... czyli taki mały bąbelek na 2 nóżkach który jest w środku... to on informuje komputer jakiej to temperatury wpada powietrze do silnika

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
a powiedz mi jak to wyczyscic to sie jakos rozkreca podobno jest tam jakis drucik w ktorym miejscu i jak bys byl taki dobry mi przyblizyc gdzie jest w m40 przepustnica i czy tez ja idzie jakos wyczyscic czy cos?? z gory dzieki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz tam klapkowy przepływomierz a nie "gorący drut".

Żeby go wyczyścić trzeba usunąć osłonkę z góry.

Pod nią znajdziesz płytkę oporową i ślizgacz połączony z klapką.

Możesz potraktować to całe ustrojstwo sprayem do czyszczenia potencjometrów < bo to jest właśnie potencjometr >

Jednak zalecam ostrożność. Nie dotykaj palcami wnętrzności :D

No i trzeba szczelnie go złożyć < na silikon >

Ale zapytam czemu chcesz go czyścić?

Czy coś cię niepokoi?

Masz tam gaz I lub II generacji a do jego działania sygnał z przepływomierza nie jest potrzebny. Może być brudny.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
mam taki dziwny objaw z samochodem i kiedys sie dowiedzialem ze moze to byc od tego a wiec przy ruszaniu obojetnie czy na gazie czy bezynie z regujy jak sie dobrze rozgrzeje dzieje sie cos takiego ze ruszam z jedynki i nie wazne jak mocno dam gazu obroty spadaja do 500 po czym sie normuja np na 1500 przymuli go nie idzie dynamicznie ruszyc nie mam pojecia od czego to a slyszalem tez ze moze to byc kopulka ????