Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem ze swoim E30 M20B20 że chodziła kulwo na wolnych obrotach więc wymieniłem kopułke, palec, kable WN ( wszystko Bremi), regulator ciśnienia paliwa też nowy oryginalny, sonada nowa BOSCH, świece oryginalne kupiłem,silniczki krokowe też podmieniałem i przepływomierze, sprawdziłem wtryskiwacze ( też dobre), a że miała słabe ciśnienie na 5 cylindrze to wymieniłem pirścienie tłokowe, panewki korbowodowe, uszczelniacze zaworowe, dotarłem zawory i już myślałem że bedzie Ok a ona chodzi dalej jak chodziła na wolnch obrotach czyli chodzi, chodzi i nagle przerywa jakby wypadały cylindry z pracy czasami mało nie zgasnie i tak cały czas. Czasami odpali dobrze a czsami niechce a wkońcu odpala na strzał czyli pół obrotu wału.

Prosze pomóżcie bo już nie mam do niej nerwów.

Pozdrawiam wszystkich miłośników BMW.

Rysiek
Opublikowano
Mam podobny problem, ale zdecydowanie mniej samozaparcia, niż Ty. Jedna rzecz przychodzi mi do głowy - pod kolektorem ssącym, po lewej stronie bloku silnika jest takie okrągłe złącze - idzie tam m. in. sygnał do wtryskiwaczy. Sprawdź, czy nie jest pognite, czy wszystko styka ok.
Opublikowano

Witam.

Sprawdzałem to złącze i pognite nie jest , jest w idealnym stanie. Wszystkie wtyczki zresztą sprawdzałem i psikałem jakimś preparatem do takich rzeczy. Jutro pojade na kompa może coś wykaże a jeśli nie to bede próbował załatwic czujnik położenia wału i pompe paliwową. Dzisiaj jak jeżdziłem to nawet podczas jazdy jakby przerywała i była troche zamulona.

Pozdrawiam.

Rysiek
Opublikowano
Dzisiaj byłem na kompie i nic nie wykazało. Ale na zimnym silniku jak próbuje ją odpalić to za pierwszym razem niechce ale jak ją pochechłam to za drugim razem pali na strzał. Może pompa?
Rysiek