Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam taki oto problem.

Gdy ruszam autem albo hamuję słyszę gdzie spod spodu auta i raczej ze środkowej cześci (w kazdym razie trudno określic czy z przodu czy z tyłu) dziwne trzeszczenie. Dźwięk ten słyszę również gdy ruszam powoli puszczając hamule, wówczas dźwięk dochodzi gdzie z tyłu i wrażenie jest jakby klocki się odklejały z trudem od tarczy (choć to oczywiście nie to). Zaznaczam, że zawieszenie mam zrobione. Czy ktoś wie co to może być, wiem, że opis jest marny ale trudno to inaczej wyrazi

Konrad
Opublikowano
MAM TEN SAM PROBLEM, JA MIALEM LUZNA UKLADZINE W LEWYM BEBNIE BO Z TYLU SA HAMULCE TARCZOWO BEBNOWE, DOKLADNIE TAK SAMO BYLO, TRZESZCZENIE JAK RUSZALEM I JECHALEM PO WOLI BADZ JAKHAMOWALEM
Opublikowano

tarczowo bębnowe?! ten bęben to chyba od ręcznego jest, pewnie tam Ci coś ociera.

PS

za komplet szczęk do ręcznego zaplaciłem chyba ze 100zł

Opublikowano
u mnie te dziwne piski dochodzily tez tak jak opisujesz :) powodem byly jak juz wczesniej napisano okladziny recznego po prawej stronie. koszt z wymiana 210 PLN brutto - zamienniki, ale nie pamietam firmy.

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)