Skocz do zawartości

podpora wału jest jedna czy są 2???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
podpora wału jest jedna czy są 2,e36 compact 1.6 M43 chcę wymienic podporę tylko nie orientuje sie czy jest 1 czy sa dwie przednia i tylnia???Moze ktos pomóc??
Opublikowano
krzyżaki to inaczej przeguby,wał nie pracuje w idealnej linii prostej a skrzynia biegów jak i most jest na poduszkach wiec zmieniaja swoje położenie względem siebie i krzyżaki są właśnie po to żeby wał mógł w tych warunkach pracować i się nie zginać :D
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
a orientujesz sie moze czy drogi jest koszt wymiany takiej podpory???Duzo roboty z tym jest ile to moze zając czasu???
Opublikowano

nie wiem jak jest w kompakcie,ale u siebie zajęło mi to cos koło 2 godz.

Wydech trzeba opuścić na ziemię,nie trzeba całego ściągać.Odkręcić osłonę termiczną i masz dostęp do wału.Jeżeli będziesz to robił sam i rozpołowisz wał to musisz go tak samo złożyć.Najlepiej od razu zaznaczyć.Potrzebne ci będą jeszcze szczypce do ściągania pierścieni segera(chyba tak to się pisze).

W sumie robota jest prosta ,trzeba sie tylko sporo nakręcić kluczami.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
chcę wymienić tą podporę poniewaz zawsze na jedynce kiedy dam ostro gazu to strasznie szarpie musze powoli i bardzo płynie puszczac sprzeglo i gaz :( Nawet "zapiszczec" nie mogę z pierwszego biegu,moze to 1.6 i za mały silnik niestety ale wczesniej lepiej z 1 sie ruszało jak dobrze pamietam
Opublikowano
nie wiem jak w benzynie ale u mnie w kompakcie w dieslu są dwie podpory co powiem szczerze że bardzo mnie zasmuciło., więcej może sie popsuć. wał wyważany jest elementami więc jak go poskładasz w inny sposób nie powinno sie niby nic stać, ale jak masz możliwość to zaznacz. Co do krzyżaków to przypatrywałem się im i nie wyglądają na rozbieralne - zaprasowywane końcówki. Możliwe że w benzynie jest inaczej, mówię tyle co wiem z własnego doświadczenia.