Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie ma pytanko bo musze dolac olej do silnika mam na połowie stanu i czasmi na poczylniach pokaże mi że mam min. stanu,tylko ma jeden problem wiem że mam nalany Castrol 5W-40(to jest pełen syntetic tak?)wczoraj jak patrzałem w sklepie jest ale sa 2 rodzaje Magnatec i GTX i teraz nie wiem jaki mam wziąść czy jest wielka różnica miedzy Mgnatec a GTX czy moge dolec ten lub ten? bo nie chciał bym teraz wymieniac całego oleju bo dopiero mam na nim przejechane 5000,a dolac pewnie musze tylko 2 lub 3 setki
Opublikowano

Ja jestem milosnikiem MOBILE1 5W-50 pelen syntetyk. Praca silnikika jest na nim na prawde fantastyczna Tobie tez polecam najwyzszy produkt Castrola, ale nie moge tego zaopiniowac bo nie uzywam tego...

a jezeli chodzi o dolewke to wsio rybka. nie zaszkodzisz silnikowi jak dasz inny niz jest :)

Opublikowano

nie ma większej różnicy między Magnatec a GTX...ten i ten bedzie dobry byle by się zgadzały parametry tzn 5W-40

Używałem Magnatec 10W40. Nie polecam.

z co było z nim nie tak??rozwiń tą myśl...ja jeżdżę na tym oleju wieloma samochodzami od bardzo dawna i nie maiłem nigdy problemu...

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

Rozwijam myśl "Magnatec, nie polecam".

Miałem AR 156.

Zmieniłem olej, nalałem, ten, który używałem we wszystkich samochodach (Lotos 10W40).

Zrobiłem 200 km i w korku na jałowych zaczęła mrugać mi kontrolka ciśnienia.

Zmieniłem na Castrola (10W40) i co ? Kontrolka zaczęła mrugać po 10 km. Wniosek, Castrol jest rzadszy.

No to wlałem zalecany przez AR Selenia 10W40 (40 zeta za litr). To samo co z Castrolem.

Oczywiście, nie mogę napisać, że olej Castrol jest do d..y, ale moje subiektywne odczucia takie właśnie są.

Inna sprawa, może trafiłem na "podrabiane" oleje

pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano
mariusz :D czlowieku lejesz lotos do BMW?!? zal.pl a pozniej sie dziwisz ze wlewasz syntetyczny olej castrol i cos sie dzieje xD pewnie ze jest zadszy bo na tym to polega ;] nalej do tego jakis mobil czy cos takiego mineralny jak juz tak zmeczony jest silnik nie bedziesz mia takich dziwnych doswiadczen :) pozdro