Skocz do zawartości

dalej telepie silnik 318i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakis czas temu pisalem o problemach z telepaniem silnika, teraz dalej sie telepie i mocniej i bez przerwy prawie, i do tego chodzi jak traktor, jakby przerywal i wogole katastrofa, auto jezdzi. Jest bardziej mulowate niz przedtem. Co to moze byc? dodam ze pare dni przed tym zmienialem olej, zalalem Castrol EDGE 5W40. Czy moze to byc przyczyna?

MaCkoS

Kocham 3jeczki:)

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
zauważylem że w okolicach podszybia z kolektora ssącego syczy, moze to jest powód? jak zgasze silnik syk jeszcze przez chwile pozostaje.

MaCkoS

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
Problem zdiagnozowany, sonda LAMBDA jest przyczyna drgania silnika. Czy ktoś moze mi powiedziec czy uniwersalna sie nadaje, czy musi byc oryginalna boscha o takim samym numerze?

MaCkoS

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano

Witam,

Nadaje się uniwersalna boscha :wink:

tyle że musisz sobie dokładnie oznaczyć kabelki jak będziesz przecinał kable.

pzdr,

Opublikowano
zamowilem BOSCHA o takim samym numerze jak stara. Rano bede montowal. dzieki za info, swoja droga 50zl różnicy miedzy uniwersalna a dedykowana to nie tak wiele. Pozdrawiam

MaCkoS

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano

ja mam uniwersalna i jest ok a dlaczego mialoby niebyc ?

kabelki to rozcinasz jak chcesz szary do szarego czarny do czarnego a biale obojetnie ktory do ktorego bo to dwa plusy