Skocz do zawartości

[E36] 318TDS 96' Wbudowane testy. Ktos o nich cos wie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kombinujac w aucie odkrylem pewne testy. Bylo tak ...

1) Przy wylaczonym aucie wcisnalem przycisk do kasowania licznika. Podswietlila sie informacja o przebiegu.

2) Trzymajc dalej ten przycisk przekrecilem kluczyk na pierwsza pozycje.

3) Puscilem przycisk.

W tym momencie pojawil sie napis TEST 01. Poczekalem chwilke i nagle zaczely sie pojawiac rozne informacje. Pierwsza i kilka nastapnych to byly informacje o kilometrach, potem jakies inne numerki. Na koniec zapalilo sie wszystko na desce i wszystkie wskazniki zaczely sie przesuwac do swojej maksyalnej pozycji i potem wrocily do pierwotnego polozenia. To byl koniec tego testu chyba.

Kombinujac dalej, wykonalem ta sekwencje powyzej i jak tylko pojawila sie informacja TEST 01, kliknalem to od kasowania licznika jeszcze raz i pojawilo sie TEST 02. Tutaj juz tylko fajerwerkow nie bylo, tylko '2' sie pojawilo, czekalem i nic, kliknalem jeszcze raz i pojawilo sie TEST 03 i tak do TEST 15. Wiekszosc z tych testow byly jakby puste (wynik '-------').

Czy ktos z Was ma pojecie co to za testy?

Pozdrawiam

Piotr

Opublikowano

to jest test zegarów jest o tym dużo na forum użyj funkcji szukaj

pozdrawiam

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano
Testy zegarów Niby prawie każdy wie że są, ale nie wiadomo po co. Jak z teściowymi :D Żartuje, to okrutne, ale gdyby nie one nasze wybranki nigdy by się nie urodziły. A wracając do liczników ciekaw jestem co kryje się pod tymi ciągami cyferek zmieniającymi się co 2 sekundy. Myślałem kiedyś że pod jedną z nich jest przebieg (coś koło 360tyś) ale okazało się, że nie. I dobrze bo to oznaczałoby że handlarz oszukał mnie na 80tyś.
Siódmego dnia Bóg wcale nie odpoczywał Tworzył BMW
Opublikowano

Dzieki za podpowiedz. Poszukam testow zegara.

jaccoobb : to mnie troszke uspokoiles. tez sie przerazilem wielkosica okolo 360tys :-)

Pozrdawiam

Piotr

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sorki za poruszanie (odświeżania) po raz kolejny tematu.

Ale jak wykonuję test zegarów nie zapala mi się żadna kontrolka, poza zmieniającymi się cyframi na wyświetlaczu i ruchem wskazówek. A jak wyczytałem to powinny się zapalać wszystkie kontrolki. Jak to jest?

Pozdrawiam