Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po wyjęciu radia na noc i ponownym podłączeniu pojawił się napis "DISABLE" Co to może oznaczać w praktyce?? Co trzeba zrobic aby radio zaczeło ponownie funkcjonować.

Radio to orginał z E 46 aAlpinka MP53

Proszę o fachową Pomoc. :modlitwa: [/b]

Opublikowano
oznacza to po prostu wyłączone/odłączone , czyżby kod PIN ? no ale musi być mozliwość wklepania tego kodu , zostaw na 1-2h włączone , może przejdzie w ENABLE i będzie mozliwość wpisania kodu
Opublikowano
disable znaczy deaktywuj, jakby bylo disabled to znaczy wylaczone, wiec moze moglbys sprobowac poruszac sie jak po menu? nie wiem jak to wyglada w tym radio ale moze po prostu bedziesz mial opcje? chyba ze juz probowales to sorki
Opublikowano
disable znaczy deaktywuj, jakby bylo disabled to znaczy wylaczone, wiec moze moglbys sprobowac poruszac sie jak po menu? nie wiem jak to wyglada w tym radio ale moze po prostu bedziesz mial opcje? chyba ze juz probowales to sorki

Fakt , więc powinien mieć dostęp do opcji aktywacji tak jak w BIOSie w Windowsie , też są takie opcje z kwadracikami i ptaszkami :mrgreen:

Opublikowano

Rozwiązałem już problem z "DISABLE"

Okazało się że przy radiu wypiął się jeden PIN i radio nie łączyło się z szyną KAN. Po podłączeniu wszystko działa.

Dziękuje za Pomoc.