Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od pewnego czasu z tyłu samochodu słyszę głośne skrzypienie. Nie wiem co to jest, ale jest to strasznie denerwujące. Przy najmniejszych nierównościach nawierzchni skrzypi strasznie. Trzeszczy bardziej gdy jadę sam, natomiast gdy samochód jest obciążony skrzypienia ustępują..... Może to sprężyny ? Tylko czy sprężyny skrzypią.......
Opublikowano
Sprobuj przesmarowac zawiasy tylnej kanapy-u mnie w coupecie tak bylo tylko skrzypienie chyba delikatniejsze. Po zabiegu spokoj i cisza. zycze aby to bylo to.pozdro
Opublikowano
Hej a u mnie takie skrzypienie wystepuje na zewnatrz samochodu w okolicy tylengo kola od strony kierowcy - mocno słyszalne gdy wsiadam lub jak przejezdzam lezacych policjantow - co to moze być ??? coś przy amortyzatorze ???

>>> PRYMUS <<<

BMW Klub POLSKA

==================================

Always look on the bright side of drive & wife :)

http://img182.imageshack.us/img182/295/podpisforum3ru.jpg

• Członkowie klubu
Opublikowano
Tylko i wyłącznie tuleja dolnego wahacza!!! :cool2:

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
Tylko i wyłącznie tuleja dolnego wahacza!!! :cool2:

Zauważyłem jeszcze jedną prawidłowość.....Jeżeli tylko auto podniosę na podnośniku objawy ustępują. W samochodzie panuje idealna cisza. Żadnych dziwnych tylnich skrzypień. Jednak pareset kilometrów i wszystko wraca :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: