Skocz do zawartości

Wymiana popychaczy w 540i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam zamiar kupić e34 540i V8 z 94 roku w automacie. Silnik ma przebieg 291000 i do wymiany ma hydropopychacze.

Człowiek, od którego miałbym kupić te piękne v8 ma popychacze juz kupione. Cena auta 2900 EUR...kusząca za pełną wersję.

Powiedzcie ile taka wymiana może kosztować? Czy warto się w to bawić?

Opublikowano

Wszystko zalezy od reszty.

A ktory miesiac tego 94? Jak skrzynia? Mozesz nim pojezdzic czy masz dopiero jechac ogladac do niemiec? (wnioskuje po euro)

---------------------------------------------

Stereo install build progress - 40% (jest plan, kable leza, wzmaki wisza, sub juz gra, radio siedzi, slupki maja ksztalt, tweetery graja...)

Opublikowano
Na zdjęciach pięknie się autko prezentuje chętnie bym takie przytulił :twisted2: Co do kosztu wymiany proponuje odwiedzić dział polecane warsztaty z Twojego regionu i po dzwonić do nich. Będziesz miał rzetelną wiedzę z pierwszej ręki. Druga sprawa nie wiadomo czy to rzeczywiście są popychacze.
Opublikowano

1. Nie kumam za bardzo po niemiecku, ale gosciu cos pisze o JEDNYM popychaczu - czyli nowy pewnie tez ma jeden. A wiadomo ze wymiana 1 sztuki (chociaz nawet bys odgadl ktory to) mija sie totalnie z celem

2. Auto ma nieoryginalny zderzak z przodu (swiatla tez) - no chyba ze wychodzily 540tki z "Aerodynamik paket"

3. Jak z rudym? (ja przed wyjazdem poprosilbym goscia o fotki wnetrz kantow drzwi oraz otwartego wlewu paliwa, jak i rowniez fotke oparcia fotela kierowcy)

4. Nie jestem pewien (moze ktos w razie co sprostuje), ale kierownica wyglada mi na "przed liftowa" w zwiazku z czym mozliwe jest, ze skrzynia rowniez nalezy do tych "przed modernizacja" (tymbardziej, ze gosciu pisze o tym jak auto bez problemu jezdzi do tylu) jesli tak to predzej czy pozniej przestanie.

5. Przy poradach a'propos kupna 540i chlopcy na forum e34.de polecili mi rowniez test sprzegla hydrokinetycznego w ASB - podobno "konwerter momentu obrotowego" (czyli owe sprzeglo) wytrzymuje wlasnie okolo 200/300 tysiecy - jedyny test to pojechac ponad 220km/h

6. W niemczech ogloszenia sprzedazy czesto sa tak samo szczere jak u nas :-( Najlepiej wiec znajdz kilka ogloszen i wyznacz sobie trase "w razie W" co bys na darmo nie ganial tylko do jednego.

To tyle z rzeczy ktore moge Ci poradzic - jesli wszystko bedzie gitara - brac i sie cieszyc.

Stereo install build progress - 40% (jest plan, kable leza, wzmaki wisza, sub juz gra, radio siedzi, slupki maja ksztalt, tweetery graja...)

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz, juz mi troche przeszła. Boję sie troche, ze m60 wypłucze moją kieszeń za bardzo, chodzi mi o naprawy.

W jej okolicy nie ma nic ciekawego wiec chyba dam sobie spokój...szkoda, mam nadzieje, że kiedyś przyjdzie mi kupić coś takiego...

Pozdr

Opublikowano
2. Auto ma nieoryginalny zderzak z przodu (swiatla tez) - no chyba ze wychodzily 540tki z "Aerodynamik paket"

Wg mojej, zdobywanej ostatnio na fali fascynacji 540i, wiedzy można było zamówić pakiet stylizacyjny. Czy ten konkretny egzemplarz taki był i wyjdzie to z VINu ciężko powiedzieć. W ogłoszeniu napisane jest że zderzak jest nowy.

Coobah, możesz na PW podesłać linka do Twoich pytań na e34.de? Moja niemiecki słaba ale jakoś poczytam;)

Opublikowano

Moj niemiecki rowniez slabo - dlatego pytalem po angielsku :D

http://forum.e34.de/thread.php?threadid=118014

Pytania zadawalem jak juz sie fur troche naogladalem i dotyczyly glownie jednego egzemplarza.

Opublikowano

Cos musialem zrobic - pol roku szukania i mialby mi ktos podpier... lalunie? Nie ma szans :-D

Doslownie tydzien przed tym postem ktos mi kupil sprzed nosa inna... Ze sportsitzami telefonem i zajebistymi OZ'tami.

Moj ojciec (lubil czesto zmieniac auto wiec sie za gnojka troche po gieldach pobujalem) w takich sytuacjach powtarzal: "Nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo"

Okazalo sie to prawda - bo zajarany wypasem kupilbym auto w polowie do pomalowania i 2 lata starsze za 300 Euro wiecej - w doadtku by mnie skaja w dup.. parzyla ;)