Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki mały problem nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Jest mozliwosc wyłaczenia climatronica na stałe? Tzn chodzi o to ze przy kazdym właczeniu silnika czy tez przekreceniu kluczyka na pozycje 2 ( tą ostatnia przed zaplonem) włacza mi sie nawiew :mad2: Wyłaczałem przed zgaszeniem odpalałem i znowu sie włancza a ja chciałbym zeby sie to uruchamiało kiedy ja chce:)
Opublikowano
Wciskaj przycisk do regulacji siły nadmuchu aż całkowicie klima się wyłączy na pozycji 2 kluczyka, następnie odpal auto i włącz klimę i tak przed każdym odpalaniem samochodu, a jeżeli chcesz wyłączyć klimę na stałe to wciśnij przycisk od klimatyzacji, ale wtedy wciąż bedzie działał nadmuch.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
No własnie, a jak zrobić zeby nadmuch nie włączał sie przy kazdym uruchomieniu silnika?? Nawet jesli przed zgaszeniem silnika wyłaczam nadmuch, tak ze climatronic gasnie, to przy nastepnym uruchomieniu(juz na 2 pozycji kluczyka) zawsze włacza sie z minimalnym nawiewem i temperatura jaką ostatnio miałem ustawioną.

Once you get locked in to a serious drug collection the tendency is to push it as far as

you can...

http://www.motostat.pl/user_images/2680/icon3.png

Opublikowano
tzn ja zle sprecyzowałem, chodziło mi o nawiew przy kazdym odpalaniu sie załancza przy ostatnich ustawieniach, ale czy da sie wyłaczyc zeby podczas odpalania nie załanczało sie
Opublikowano
Panowie z tego co słyszałem to włączenie świateł zimą ułatwi rozruch silnika więc jakiekolwiek wyłączanie urządzeń nie ma sensu. No chyba że akumulator jest na wyczerpaniu to się zgodzę
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
rzezc normalna. Jesli wyłaczysz dmuchawe przed samym zgaszeniem silnila to po ponownym właczeniu dmuchawa sie znów załaczy. Wylacz ja znacznie szybciej 2, 3 min przed zgaszeniem silnika, nie wiem dokładnie ile ale po nastepnym uruchomieniu silnika ona juz sie nie załaczy sama.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii