Skocz do zawartości

moje 320d 2002r 150KM zakopciło białym dymem pomocy!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie oddalam starej turbiny na zadna wymiane mam ja w domu i zastanawiam sie czy wziac rzeczoznawce do sprawdzenia czy palant ja wogole robil,czy to moja wina ze po 2 tyg od naprawy padla ,a ta ma byc 100% nowa i taka sama ale z zachodu sprowadzona bo ponoc u nas jest drozej.

Ewidentnie auto miało zapchany wydech i turbo poprostu się ugotowało. Świadczą o tym także opisywane przez Ciebie kłopoty z mocą auta.

Ewidentny przykład minięcia sie z powołaniem :mrgreen:

Siedząc przed ekranem komputera jestes w stanie wywnioskować, że w aucie kolegi wydech był zapchany :modlitwa: :clap:

Uwielbiam tak przepełnione wiedzą komentarze :mrgreen:

(zdecydowanie poprawiaja humor :roll2: )

Car Detailing - zrób to z Nami :-)
Opublikowano
nie oddalam starej turbiny na zadna wymiane mam ja w domu i zastanawiam sie czy wziac rzeczoznawce do sprawdzenia czy palant ja wogole robil,czy to moja wina ze po 2 tyg od naprawy padla ,a ta ma byc 100% nowa i taka sama ale z zachodu sprowadzona bo ponoc u nas jest drozej.

Ewidentnie auto miało zapchany wydech i turbo poprostu się ugotowało. Świadczą o tym także opisywane przez Ciebie kłopoty z mocą auta.

Ewidentny przykład minięcia sie z powołaniem :mrgreen:

Siedząc przed ekranem komputera jestes w stanie wywnioskować, że w aucie kolegi wydech był zapchany :modlitwa: :clap:

Uwielbiam tak przepełnione wiedzą komentarze :mrgreen:

(zdecydowanie poprawiaja humor :roll2: )

Ludzie z wyższym wykształceniem, popartym wieloletnim doświadczeniem już tak mają.

Tzn czytają z przedstawionych objawów i wyciagąją wnioski.

BTW Gdybyś Ty czytał to byś wiedział, że auto należy do koleżanki, a nie kolegi. :)

Opublikowano
z tego co zrozumiałam przy odbiorze autka z serwisu to przyczyną padnięcia turbiny był zapchany filtr tzw.odolejacz przed turbiną ktory miał być wymieniony przy 100 000 km.a nie został i turbo padło przy 140 000km,żaden mechanik wcześniej tego mi nie powiedział że te auta mają coś takiego. :jawdrop: teraz chodzi jak burza,auto znowu ma tyle ile dala fabryka.tylko dziwi mnie że tzw.spece od bmek nie mieli o tym pojęcia bo nie padla by za pierwszym razem jak by było wszystko zrobione jak należy,w końcu płaci się za to ciężkie pieniądze.
Opublikowano
Czesc, sluchaj ja prawdopodobnie mam ten sam problem. Wejdz na moj temat prosze i przeczytaj jakie sa moje objawy bo cos czuje, ze mam identyczny problem. Nie wkleilem linka bo zapomnialem go skopiowac z tego wzgledu, ze mam teraz internet na karte i otwiera mi sie strona w pol godziny. wpisz w szukaj, autor: ka0s. Z gory dzieki i czekam na odp. Pozdrawiam