Skocz do zawartości

potrzebuję schemat elektryczny lampki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

potrzebuję informację, jak przebiegają przewody zasilające od lampki oświetlenia kabiny, mam zamiar zrobić sobie oświetlenie na nogi zarówno od strony kierowcy jak i pasażera, chciałbym aby lampki które mam zamiar zamontować zachowywały się dokładnie tak jak lampka w kabinie (zapala się w momencie otwarcia drzwi, oraz ściemnia po ich zamknięciu), dlatego chciałbym się podpiąć pod przewody od lampki , chciałbym uniknąć przeciągania przewodów z dołu do lampki, a na zdrowy rozum one muszą schodzić na dół, proszę o wskazówki gdzie biegną owe przewody i gdzie najlepiej się w nie wpiąć mile widziane kolory kabelków :)

jeżeli ktoś z kolegów wykonywał podobną rzecz czekam na informację jakie lampki zastosowal

Opublikowano
Spróbuj poszukać w tych schematach elektrycznych, powinno być oświetlenie

wewnętrzne

http://www.ziomal.itl.pl/download/schematy_elek.html

Pozdro

już to oglądałem, i szczerze nie potrafię odszukać może ktoś z forumowiczów jest w tym lepszy chociaż pewnie lepiej z doświadczenia jak ktoś rozbierał tak czy inaczej ja szukam dalej jak coś znajdę to dam znać

Opublikowano
Ja ostatni takie coś zamontowałem u siebie fajny efekt :) przekopałem pół auta ale mi sie udało, przewody do lampki biegną ( u mnie w compact'ie) w prawym słupku, ja sie do nich podłączyłem za schowkiem tam lecą jeszcze osobno :) bo potem są wpięte z innymi i ciężko je znaleźć hehe :D wyciągnij sobie lampkę i popatrz który kabel (+) jest odpowiedzialny za światło to zagasające i znajdź go na dole za schowkiem minus możesz obojętnie skąd podpiąć :lol: (-) jest to kabelek brązowy jaki plus to nie pamiętam :wink: Powodzenia
Opublikowano
Ja ostatni takie coś zamontowałem u siebie fajny efekt :) przekopałem pół auta ale mi sie udało, przewody do lampki biegną ( u mnie w compact'ie) w prawym słupku, ja sie do nich podłączyłem za schowkiem tam lecą jeszcze osobno :) bo potem są wpięte z innymi i ciężko je znaleźć hehe :D wyciągnij sobie lampkę i popatrz który kabel (+) jest odpowiedzialny za światło to zagasające i znajdź go na dole za schowkiem minus możesz obojętnie skąd podpiąć :lol: (-) jest to kabelek brązowy jaki plus to nie pamiętam :wink: Powodzenia

może wrzucisz kilka fotek, jakie lampki-żarówki wybrałeś??

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
ja mam takie pytanie do kolegi FurikXa , za gasniecie swiatla odpowiedzialny jest chyba minus o ile dobrze pamietam :) wiec chyba nie moze byc obojetne jaki sobie wezmiemy,czyli o ile dobrze rozumuje trzeba znalezc i tego plusa co idzie z gory i tego minusa :) :?: :?: