Skocz do zawartości

potrzebuję schemat elektryczny lampki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

potrzebuję informację, jak przebiegają przewody zasilające od lampki oświetlenia kabiny, mam zamiar zrobić sobie oświetlenie na nogi zarówno od strony kierowcy jak i pasażera, chciałbym aby lampki które mam zamiar zamontować zachowywały się dokładnie tak jak lampka w kabinie (zapala się w momencie otwarcia drzwi, oraz ściemnia po ich zamknięciu), dlatego chciałbym się podpiąć pod przewody od lampki , chciałbym uniknąć przeciągania przewodów z dołu do lampki, a na zdrowy rozum one muszą schodzić na dół, proszę o wskazówki gdzie biegną owe przewody i gdzie najlepiej się w nie wpiąć mile widziane kolory kabelków :)

jeżeli ktoś z kolegów wykonywał podobną rzecz czekam na informację jakie lampki zastosowal

Opublikowano
  • Autor
Spróbuj poszukać w tych schematach elektrycznych, powinno być oświetlenie

wewnętrzne

http://www.ziomal.itl.pl/download/schematy_elek.html

Pozdro

już to oglądałem, i szczerze nie potrafię odszukać może ktoś z forumowiczów jest w tym lepszy chociaż pewnie lepiej z doświadczenia jak ktoś rozbierał tak czy inaczej ja szukam dalej jak coś znajdę to dam znać

Opublikowano
Ja ostatni takie coś zamontowałem u siebie fajny efekt :) przekopałem pół auta ale mi sie udało, przewody do lampki biegną ( u mnie w compact'ie) w prawym słupku, ja sie do nich podłączyłem za schowkiem tam lecą jeszcze osobno :) bo potem są wpięte z innymi i ciężko je znaleźć hehe :D wyciągnij sobie lampkę i popatrz który kabel (+) jest odpowiedzialny za światło to zagasające i znajdź go na dole za schowkiem minus możesz obojętnie skąd podpiąć :lol: (-) jest to kabelek brązowy jaki plus to nie pamiętam :wink: Powodzenia
Opublikowano
  • Autor
Ja ostatni takie coś zamontowałem u siebie fajny efekt :) przekopałem pół auta ale mi sie udało, przewody do lampki biegną ( u mnie w compact'ie) w prawym słupku, ja sie do nich podłączyłem za schowkiem tam lecą jeszcze osobno :) bo potem są wpięte z innymi i ciężko je znaleźć hehe :D wyciągnij sobie lampkę i popatrz który kabel (+) jest odpowiedzialny za światło to zagasające i znajdź go na dole za schowkiem minus możesz obojętnie skąd podpiąć :lol: (-) jest to kabelek brązowy jaki plus to nie pamiętam :wink: Powodzenia

może wrzucisz kilka fotek, jakie lampki-żarówki wybrałeś??

Opublikowano
Bunia stoi aktualnie na warsztacie do czwartku jak wróci to porobię fotki i powstawiam:) Pozdro
Opublikowano

witam :D

tez czekam z niecierpliwoscia na zdjecia poniewaz tez chcialbym takie podswietlonko sobie zrobic, takze czekamy na zdjecia :D :D :D

Opublikowano
i jak beda te zdjecia czy nie beda :D
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Panowie, dajcie te foty jesli mozna prosic :8)
B M W
Opublikowano
ja mam takie pytanie do kolegi FurikXa , za gasniecie swiatla odpowiedzialny jest chyba minus o ile dobrze pamietam :) wiec chyba nie moze byc obojetne jaki sobie wezmiemy,czyli o ile dobrze rozumuje trzeba znalezc i tego plusa co idzie z gory i tego minusa :) :?: :?:
Opublikowano
i jak tam panowie gdzie te zdjecia :?: :?: :) a takie jeszcze pytanie jakie lampki uzylicie tam :?: :?: