Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy wie ktos moze ,dlaczego w trakcie jazdy zapala sie kontrolka ABS i juz nie gasnie dopuki nie wylacze zaplonu .Po ponownym uruchomieniu jest wszystko ok do jakiegos momentu i znowu sie zapala dodam tylko ze jesli sie pali ABS nie dziala .Moze ktos wie co jest lub mial podobny problem dodam jeszcze ze przeszukalem forum i nie znalazlem nic podobnego.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak z kapelusza to nikt Tobie nie odpowie. Prawdopodobnie czujnik pada w którymś kole, może być też przewód idący do czujnika albo porostu pada pompa ABS. Jedź na kompa i będziesz wiedział.
Krzysztof
Opublikowano

Ciężko powiedzieć co to....

Prawdopodobnie to czujnik obrotów koła.

Jak mi padł to świecił się ABS, kontrola trakcji i oczywiście oba te systemy nie działały.

Komu bimer dużo pali? :)

BMW BRUTUS to dopiero smok:

Opublikowano

mam ten sam problem.

wymienilem wszystkie czujniki tak pokazywal komputer najpierw prawy przod pozniej prawy tyl i tak po kolei ale idac teza oryginalne lepsze zaplacilem po 360 zlotych za sztuke uchachany ze wkoncu wszystko dziala ABS I ASC lece do domku od mechaniora a tu buch znowu swieci wiec nawrotka do niego a tutaj nowy blad tym razem przekaznik ABS i tutaj zaczal sie problem poniewaz nie mam przekaznika w skrzynce tylko w pompie ASC jutro jade niech to robi ale mam pytanie przy okazji czy ktos wywalal kiedys ta pompe ???? duzo roboty i jakie ceny tych przekaznikow bo jak znowu ze cztery stowki to ide sie ciac hehehe zartuje ale jak ktos mial z tym do czynienia prosze o info

Opublikowano
a ja mam inaczej troszkę: jadąc sobie spokojnie, delikatnie hamuje i włącza mi się abs, ale kontrolka nie świeci... parę razy włączył się nawet bez hamowania... zawsze jak jest abs w aucie to powinna się kontrolka palić przy jego włączaniu?
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Witam. Kontrolka może zapalać się w czasie jazdy również wtedy gdy koła mają rózne rozmiary na przedniej i tylnej osi, lub ciśnienie w jednym z kół jest dużo mniejsze niz w pozostałych.
Opublikowano
a ja mam inaczej troszkę: jadąc sobie spokojnie, delikatnie hamuje i włącza mi się abs, ale kontrolka nie świeci... parę razy włączył się nawet bez hamowania... zawsze jak jest abs w aucie to powinna się kontrolka palić przy jego włączaniu?
jeśli działa poprawnie ABS to niema prawa zapalić sie kontrolka od ABS -u :D
Opublikowano
mam ten sam problem.

wymienilem wszystkie czujniki tak pokazywal komputer najpierw prawy przod pozniej prawy tyl i tak po kolei ale idac teza oryginalne lepsze zaplacilem po 360 zlotych za sztuke uchachany ze wkoncu wszystko dziala ABS I ASC lece do domku od mechaniora a tu buch znowu swieci wiec nawrotka do niego a tutaj nowy blad tym razem przekaznik ABS i tutaj zaczal sie problem poniewaz nie mam przekaznika w skrzynce tylko w pompie ASC jutro jade niech to robi ale mam pytanie przy okazji czy ktos wywalal kiedys ta pompe ???? duzo roboty i jakie ceny tych przekaznikow bo jak znowu ze cztery stowki to ide sie ciac hehehe zartuje ale jak ktos mial z tym do czynienia prosze o info

pisałem ci wcześniej ze tam niema żadnego przekaźnika jest cały zespolony układ elektroniczny zalakowany i nierozbieralny . no ale jeśli ktoś będzie ci szukał tam przekaźnika to powodzenia, od razu załatwiaj druga pompę :duh: a co do wyjęcia jeśli masz sprawne ręce to wyjecie samej elektroniki około 20 min można i cała pompę ,jeśli wyjmiesz cała to nie pojedziesz :!: powodzenia :wink: