Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że to głupie, ale nijak nie mogę wyjąć żarówki kierunkowskazu przedniego w zderzaku. Raz, że mało miejsca na rękę, dwa kombinuje jak mogę: dociskam, kręce w lewo, prawo, góra, dół i nic...:mad2:

Byłbym wdzięczny jakby ktoś mógł opisać mi tą nadzwyczaj prostą czynność krok po kroku :modlitwa:

Krew mnie zalewa, może ktoś wsadził wcześniej żarówki inne niż iść powinny.

Opublikowano
to rzeczywiscie problem masz. zalezy jakie masz zarowki. jesli biale to nie powinno byc problemu ale jesli zółte to one maja inaczej ulozonew bolce i trzeba je wyjac na tzw chama
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano

Nie masz tam nic skomplikowanego....

Żarówka powinna wyjść po dociśnięciu i przekręceniu w którymś kierunku. Zdarza się jednak, że wystające "cycki" z żarówki są nieco przydługie co sprawia problem już przy wkładaniu ale przy użyciu siły da się zainstalować i do następnej zmiany jest ok...

Na moje powinieneś zniszczyć szklany bąbelek i kombinerkami wyciągnąć metalową obudowę.

NIE PRÓBÓJ TEGO ROBIĆ GOŁĄ DŁONIĄ BO ZGNIECIESZ SZKIEŁKO I TRAGEDIA GOTOWA :cry2:

Opublikowano
No i się udało bez drastycznego podejścia, żaróweczkę mocno dociskamy i kręcimy w lewo. Pytanie tylko czy wszyscy w e30 mają zarówki asymetryczne, bo po przyjżeniu się wejściu na żaróweczkę mam dostosowane do symetrycznych bolców, a nie tak jak wyjełem niesymetryczne.