Skocz do zawartości

słaby do 1800 obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy można coś zrobic z moim bmw e46 99r. 2diesel.Do 1800 obrotów jest bardzo słabe,dopiero pózniej dostaje mocy.Jak moge tego się pozbyć.Jest to uciążliwe zwłaszcza przy niskim biegu.
Opublikowano

Heh dziwne pytanei a czego się spodziewasz od 2.0 d 136 koni chmm?? jak za słabe dl aciebie to wstaw chipa i będziesz miał zrywniejsze auto.

Pozdrawiam

Opublikowano
Heh dziwne pytanei a czego się spodziewasz od 2.0 d 136 koni chmm??

Tu nie chodzi o KM a o charakterystykę silnika.

Wsiądź w 1.9TDI AWX albo AVF (na papierze 131KM) i zobaczysz, że auto ciągnie bez problemu od 1200obr/min.

PS. Mimo dużo większej mocy w mojej 320d, po mieście definitywnie lepiej jeździ mi się TDI z podpisu.

barti801 - chip trochę poratuje sytuację, ale nie nastawiaj się zbyt optymistycznie.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
To jest normalna rzecz że tak się rusza bo DIESLE tak mają bo turbina muśi nabrać obrotów cza troche podgazować żeby ruszyć
Opublikowano
  • Autor
dzieki za rade ale chip to nie dla mnie,szkoda siana.Myslałem ze jest to ta słynna turbo dziura albo coś w tym stylu.W takim układzie zostaje zmiana auta.
Opublikowano
NO NIE DOBRY CHIP TEŻ ZROBI SWOJE , ALE OD 2000 TYŚ OBROTÓW DOPIERO ZACZYNA SIĘ ŻYCIE W TEGO TYPU SILNIKACH
Opublikowano
  • Autor
widze ze bede musiał szukac tej po lifcie albo z 3l silnikiem
Opublikowano

radoche da dopiero E31 z 5,6 litrowym silnikem o mocy 385KM i momencie "bagatela" 550Nm :dance: :norty:

a zgasi ją zaraz najbiżze tankowanie tego potwora :twisted2: około 22-25l/100km mówi samo za siebie.... :mad2:

ale odjazd jeeest :D :dance: :twisted2: :norty: