Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy można coś zrobic z moim bmw e46 99r. 2diesel.Do 1800 obrotów jest bardzo słabe,dopiero pózniej dostaje mocy.Jak moge tego się pozbyć.Jest to uciążliwe zwłaszcza przy niskim biegu.
Opublikowano

Heh dziwne pytanei a czego się spodziewasz od 2.0 d 136 koni chmm?? jak za słabe dl aciebie to wstaw chipa i będziesz miał zrywniejsze auto.

Pozdrawiam

Opublikowano
Heh dziwne pytanei a czego się spodziewasz od 2.0 d 136 koni chmm??

Tu nie chodzi o KM a o charakterystykę silnika.

Wsiądź w 1.9TDI AWX albo AVF (na papierze 131KM) i zobaczysz, że auto ciągnie bez problemu od 1200obr/min.

PS. Mimo dużo większej mocy w mojej 320d, po mieście definitywnie lepiej jeździ mi się TDI z podpisu.

barti801 - chip trochę poratuje sytuację, ale nie nastawiaj się zbyt optymistycznie.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
To jest normalna rzecz że tak się rusza bo DIESLE tak mają bo turbina muśi nabrać obrotów cza troche podgazować żeby ruszyć
Opublikowano
dzieki za rade ale chip to nie dla mnie,szkoda siana.Myslałem ze jest to ta słynna turbo dziura albo coś w tym stylu.W takim układzie zostaje zmiana auta.
Opublikowano

radoche da dopiero E31 z 5,6 litrowym silnikem o mocy 385KM i momencie "bagatela" 550Nm :dance: :norty:

a zgasi ją zaraz najbiżze tankowanie tego potwora :twisted2: około 22-25l/100km mówi samo za siebie.... :mad2:

ale odjazd jeeest :D :dance: :twisted2: :norty: