Skocz do zawartości

gasnie przy hamowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam taki problem gdy rozpedze samocho i dojezdzam do swiatel ktore zmieniaja sie gwaltownie na czerwone :) i musze ostro hamowac obroty spadaja mi do zera i silnik gasnie dzieje sie tak tylko przy ostrym hamowaniu mam e46 2002 318 ci automat skrzynia moze jakies pomysly ? fan marki
Opublikowano
witam mam taki problem gdy rozpedze samocho i dojezdzam do swiatel ktore zmieniaja sie gwaltownie na czerwone :) i musze ostro hamowac obroty spadaja mi do zera i silnik gasnie dzieje sie tak tylko przy ostrym hamowaniu mam e46 2002 318 ci automat skrzynia moze jakies pomysly ? fan marki

A gdy samochod stoii i gleboko wciszniesz hamulec zmieniaja sie obroty?

Opublikowano
widze ze kolega "tamtamtam" kupił jakas felerna bejce bo masz z nia kilka moze niewielkich ale problemy sa :? ale nie przejmój sie pomozemy ci i bedziesz adowolony ze swojego autka :8)

...mimo staran otoczenia nie udało mu sie zmadrzec...BMW

http://allegro.pl/show_item.php?item=641252496

http://img.userbars.pl/80/15963.png

Opublikowano
a masz gaziwo? :?:
Opublikowano
  • Autor
witam panowie a wiec krzys jak wciskam hamulec nic sie nie dzieje a w sumie zbyt gleboko tego hamulca wciasnac nie daje rady bo to automat borys w porownaniu do tych co widzialem beemek na sprzedaz ta to ideal ale jakbym chcial kupic super to musialbym isc do salonu a na to mnie nie stac marino gaz mam ale dzieje sie to na benzynie na gazie nie da sie jezdzic bo wywala mi czek i samochod kuleje na gazie brc pelen sequent nie wiem co jest grane:/
Opublikowano
witam panowie a wiec krzys jak wciskam hamulec nic sie nie dzieje a w sumie zbyt gleboko tego hamulca wciasnac nie daje rady bo to automat borys w porownaniu do tych co widzialem beemek na sprzedaz ta to ideal ale jakbym chcial kupic super to musialbym isc do salonu a na to mnie nie stac marino gaz mam ale dzieje sie to na benzynie na gazie nie da sie jezdzic bo wywala mi czek i samochod kuleje na gazie brc pelen sequent nie wiem co jest grane:/

No to serwo masz sprawne. A taki przypadek jak opisujesz mialem w Astrze tylko ze manual i gdy wysprzeglalem obroty spadaly za nisko nieraz gasl i to byl silnik krokowy. A w automacie niestety nie wiem jak odbywa sie sterowanie praca silnika.

Opublikowano
  • Autor
ja tez nie mam pojecia w tym samochodzie z tego co sie dowiedzialem nie ma nawet przepustnicy hehe
Opublikowano

miałem podobnie, przy hamowaniu przed światłami auto gasło.

Padł czujnik położenia wałka rozrządu.

Podłącz pod kompa, moze jakiś błąd wyjdzie

Opublikowano
  • Autor
sek w tym ze na kompie nic nie pokazywalo ani z przplywki na jednym kompie z sondy a na drugim nie i badz tu czlowieku madry :/
Opublikowano
raczej silnik krokowy, mialem tak u siebie ale jednocześnie miałem zerwane poduchy silnika
Opublikowano
  • Autor
a jak to sprawdzic gdzie to i czy da sie z tym cos ztrobic skoro na kompie tego nie pokazuje ?:/