Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Panowie w moim aucie poszła pompa sprzęgła.Kupiłem zamiennik i okazało sie ze przy starej przewód był wsówany i zabezpieczany zawleczką natomiast w nowej przewód jest na gwint co teraz zrobic bo mechanik kazał mi szuka pompkę zeby przewód można było wsumąc- poradzcie cos?
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mam ten sam problem a wszedzie w sklepach sa na gwint juz kupilem bo nie wiedzialem i musze chyba oddac. Lipna sprawa nie wiem co jest grane z tymi pompami. Pomozcie

Edit: Chyba wiem o co chodzi wiekszosc pompek jest metalowa (wkrecana rurka) a ja mam plastikowa (wciskana rurka)

Opublikowano
kolego da sie to przerobic tak zeby było na gwint tylko trzeba pociągnąć nowy miedziany przewód mechanik powinien Ci to ogarnąć, a co do tych pompek to ja też kupiłem na gwint firmy LPR bo nigdzie nie bylo tych na wciśk a co sie póżniej okazało - sprawdziłem w firmie jaką pompkę ma M3 a M3 ma właśnie wciskaną tą końcówkę:) a różnica w cenie do M-ki 50 zł droższa - takie cyrki:)
Opublikowano
No racja LPR 130zl a taka sama jak ja mam w koncu znalazlem za 250zl. Wyciagnalem uzywana pompke ze szrotu za 50zl tez byla na wcisk ale krotsza od mojej o 6 cm. Przewod dalo sie na sile dociagnac ale pompka miala juz o pol milimetra wieksza dziure i wysadzilo przewod. Musialem jeszcze przewod wymienic na taki co ma lepek o pol milimetra wiekszy :duh:
Opublikowano
Lucasp powiem Ci jeszcze o jednej niespodziance jaka może Cie czekać po wymianie tej pompki na inną, wysprzęglik może Ci też wywalić jak pompka będzie dawała większe ciśnienie od poprzedniej. W moim przypadku tak było, nawet nie zdążyłem się dobrze rozpędzić i znowu na warsztat