Skocz do zawartości

dziwne stukanie-moze wspomaganie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od czasu do czasu słychać delikatne stukanie z przodu od strony kierowcy,częstotliwośc niezmienia się z dodawaniem obrotów,niezawze to mam,ale zaczeło się to jak wymieniłem olej w spomaganiu,czy to właśnie wspomaganie puka,tak czy siak działa bez zażutów.
Opublikowano
mam ten sam problem - byłem w warsztacie mechanicznym i tam mi powiedzieli, że nie są w stanie mi pomóc i muszę jechać podpiąć auto na komputer - tam powinien wyskoczyć błąd, na którymś z przekaźników - bo właśnie jeden z nich tak stuka. Stukot słychać też przy wyłączonym silniku kiedy jest tylko przekręcony kluczyk. Jak na mój gust to będzie przekaźnik albo od wspomagania albo od ABSu, bo czasem czuję lekki stukanie na pedale hamulca. Jestem po wstępnych rozmowach u elektronika, myślę, że do końca tego tygodnia uda mi się załapać na serwis komputerowy więc jak będę wiedział napiszę co to było.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
byłem u elektronika i po podpięciu do kompa wyszły błędy od sond lambda i pompy paliwa - po skasowaniu został tylko błąd od pierwszej sondy lambda. elektornik twierdzi, że to może być przyczyną stukania. szczerze mówiąc jęśli usterka nie zniknie po wymianie sondy nie będę zdziwiony. poszukiwanie trwa...
Opublikowano

szukałem - czytałęm i niewiele się dowiedziałem :worried: trzeba wymienić całą nagrzewnicę? czy może da się tylk elektozawór?

proszę o linki do tematów z podpowiedzią